Tytuł Siódmego Tomu (tak!), oficjalnie z JKRowling.com
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Tytuł Siódmego Tomu (tak!), oficjalnie z JKRowling.com
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Uznałam, że warte to jest osobnego tematu
![]() Kochani, wielkie święto dziś! J.K. Rowling znów otworzyła tajemnicze drzwi na swojej stronie, po to by tym razem po kilku kliknięciach we właściwej kolejności oraz rozwiązaniu jednej zagadki (a właściwie zagraniu w wisielca po prostu) dać nam coś, co według wszelkiego prawdopodobieństwa jest tytułem ostatniego, siódmego tomu ![]() Harry Potter and the Deathly Hallows czyli (w wolnym i bardzo dowolnym tłumaczeniu) Harry Potter i Święcenia Śmierci Edit: wiadomość najwyraźniej została potwierdzona, wszystkie portale HP podają że tak właśnie brzmi tytuł. Dodatkowo poniżej fota z mojego własnego kompa będąca niejako dowodem ![]() klik. Edit2 z ostatniej chwili: rzeczywiście, brytyjskie wydawnictwo HP, Bloomsbury, oficjalnie potwierdziło ten tytuł. Ten post był edytowany przez owczarnia: 21.12.2006 16:50 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zwodnik @ 25.12.2006 17:38) Aaaargh. Jak to o co ? Skup się proszę ![]() Fragment o przesileniu zimowym został umieszczony w V tomie. Dotyczył daty ujawnienia tytułu siódmej częsci - jest bardzo prawdopodobne, że już wtedy, pisząc V tom, Rowling znała choć orientacyjny daty premier szóstej i siódmej częsci, mogła więc sobie zaplanowac, że dokładnie 22 grudnia opublikue tytuł siódmej. To nic niezwykłego. Ale żeby zaplanować tytuły wszystkich siedmiu ksiażek przed wydaniem pierwszej ? Kamień Filozoficzny został wydany bodaj w 1997r. Deathly Hollows prawdopodobnie w 2007. Plan z 10letnim wyprzedzeniem ?. Nieee...Teoria jest naciągana i tyle. A o Marku Evansie wspomniałem dlatego, że po jego "odkryciu" wszyscy byli niema pewni, że to nie może być przypadek. I aż do oficjalnego zaprzeczenia Jo, byli pewni. A tu lipa. Nie znaczył od dosłownie nic. A Ty w tym momencie próbujesz wyciągnąc coś pewnego z tak niewyraźnego, moim zdaniem nieistniejącego, wzoru na tytuły książek. to nie ma sensu. Równie dobrze moźnaby policzyć literki w tytułach (pierwszych zdaniach, tytułach rozdziałów, gdziekolwiek) i na ich podstawie wyciągać wnioski. Tropienie zagadek i symboli w HP jest bardzo wciągające, ale trzeba przy tym zachować odrobnkę dystansu ![]() Aaaargh, ktoś tu nie odrobił pracy domowej... Rowling przygotowywała się do napisania pierwszego tomu przeszło pięć lat. Pomysł przyszedł jej do głowy w 1990 roku, a pisać zaczęła dopiero na przełomie 1995/1996. Wielokrotnie powiedziane zostało w rozmaitych wywiadach i opracowaniach, że nim usiadła do faktycznej pracy pisarskiej, miała gotowe niemal wszystko od A do Zet. Cały zarys. Całe zaplecze. Wszystkie główne wątki, wszystko - włącznie ze słynnym ostatnim zdaniem. Rzecz jasna, że pewne drobiazgi mogły ulec zmianom podczas rzeczywistego pisania, ale ogólna oś na sto procent pozostała ta sama. Poza tym teoria wcale nie jest moja. Jest dość popularna wśród fanów, ja ją tylko nieco zmodernizowałam (i wcale nie twierdzę, że zmodernizowałam ją pierwsza - na pewno z milion innych osób też na to wpadło). Jako się rzekło - są tropy i wtopy ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 25.12.2006 19:04 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:40 |