Tytuł Siódmego Tomu (tak!), oficjalnie z JKRowling.com
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Tytuł Siódmego Tomu (tak!), oficjalnie z JKRowling.com
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Uznałam, że warte to jest osobnego tematu
![]() Kochani, wielkie święto dziś! J.K. Rowling znów otworzyła tajemnicze drzwi na swojej stronie, po to by tym razem po kilku kliknięciach we właściwej kolejności oraz rozwiązaniu jednej zagadki (a właściwie zagraniu w wisielca po prostu) dać nam coś, co według wszelkiego prawdopodobieństwa jest tytułem ostatniego, siódmego tomu ![]() Harry Potter and the Deathly Hallows czyli (w wolnym i bardzo dowolnym tłumaczeniu) Harry Potter i Święcenia Śmierci Edit: wiadomość najwyraźniej została potwierdzona, wszystkie portale HP podają że tak właśnie brzmi tytuł. Dodatkowo poniżej fota z mojego własnego kompa będąca niejako dowodem ![]() klik. Edit2 z ostatniej chwili: rzeczywiście, brytyjskie wydawnictwo HP, Bloomsbury, oficjalnie potwierdziło ten tytuł. Ten post był edytowany przez owczarnia: 21.12.2006 16:50 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Ogólna oś, pewne fakty, zakończenie - owszem. Ale tytuły ? Mam co do tego poważne wątpliwości. Zbyt wiele rzeczy może wyniknąć już w trakcie pisania. Nie spotkałem się zresztą w żadnym wywiadzie z deklaracją ze strony Jo, że ma zaplanowane wszystkie tytuły. Wydaje mi się, że było wręcz na odwrót (tzn. wspominała coś o wahaniach w tej kwestii, bez sczegółów rzecz jasna). No ale na wyrywki "materiałów źródłowych" nie znam i całkiem możliwe, że się mylę. Co w niczym nie zmienia faktu, że wątpię, by tytuły układały się w jakiś ciąg.
Zresztą my tu gadu gadu, a wyróśł nam offtop. Zupełnie niepotrzebny zresztą, bo pozwolę sobie wrócić kilka postów wyżej i powtórzyć, że zgadzam się z twierdzeniem, że tytuł jest miejscem. Po prostu opieram się na nieco innych przesłankach. Ten post był edytowany przez Zwodnik: 25.12.2006 20:05 -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 04:48 |