Kulturowe Podsumowanie Roku 2006, muzyka, film, wydarzenia...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kulturowe Podsumowanie Roku 2006, muzyka, film, wydarzenia...
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wszędzie w sieci pojawiają się już muzyczne podsumowania minionego roku, plebiscyty itp. Rok temu stworzyłem również taki temat. Piszemy na temat 5 najlepszych albumów roku 2006 + 5 debeściarskich singli. Jeżeli ktoś się poczuwa, to proszę pisać uzasadnienia, dlaczego akurat te płyty wybrał.
edit: tak jak zasugerował Grim, piszemy również o filmach, premierach książkowych, wydarzeniach itp. Ten post był edytowany przez Ahmed: 09.12.2006 18:52 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Możdzer z Daniellsonem i Fresco wydali nową płytę
![]() ![]() Poza tym Paweł Szymański wydał płytę z muzyką do spektakly "Zaratustra" w reż. Lupy. Też niesamowita. A potem jeszcze słyszałam calą płytę Katie Melua'y. Jest naprawdę niezła ![]() A z takiego całorocznego podsumowania to ja nie wiem;) Był fajny koncert w Poznaniu, grało Cinematic Jazz Orchestra. A przedtem był jeszcze festiwal 'Jazz z chicago', gdzie słyszałam najlepsze improwizacje na swiecie. W Poznaniu się wreszcie zaczyna coś dziać ![]() Ale to tak z muzyki. Z filmu, powiem szczerze, ze nie jestem do konca na bieżąco. Ale Volver uważam za naprawdę godny polecenia film. A poza tym "Wiatr buszujący w jęczmieniu" Kena Loacha, który jest filmem naprawdę uciskającym. I oczywiście, z tych polskich produkcji "Plac zbawiciela", ale dostał tyle nagród, ze chyba nie muszę o tym pisać ![]() I jeszcze serial Lost! Ja uważam to za fenomen 2006;) Tzn w gruncie rzeczy nie wiem, kiedy on się pojawił po raz pierwszy w TV, ja go zaczęłam oglądać z moja znajomą niedawno. I wyjątkowo mi się spodobał, jak żaden inny serial. Nie wiem, czy skazuję się tym stwierdzeniem na ostracyzm społeczny, czy też nie, ale z której strony nie spojrzę, uważam ten serial za wyróżniający się. A teatr: Ja nie znam dat premier, niestety odchodzi powoli Grzegorzewski, ostatnio widziałam jego "Morze i zwierciadło" z Trelą i Radziwilowiczem i byłam zachwycona. Ponadto nowy spektakl Lupy, w lutym mamy się wybrać i nie mogę się doczekać. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:21 |