Pokolenie Prześmiewców, To my?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pokolenie Prześmiewców, To my?
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Czy jesteśmy pokoleniem prześmiewców? Czy wszystko musimy wyśmiać, wyszydzić, ze wszystkiego zakpić?
Jednymi z najczęściej odwiedzanych stron internetowych są te z wszelkiej maści śmiesznostkami - zabawnymi filmikami, śmiesznymi piosenkami, komicznymi tekstami... Internauci celują w wyśmiewaniu niemal każdego newsa na Onecie czy innej Interii. Ludzie, którzy spotykają się np. w szkole, najchętniej dzielą się ze sobą mniej lub bardziej śmiesznymi opowieściami o życiu swoim lub innych. Nie twierdzę, że powinno się tylko poważnie dyskutować, w końcu śmiech to zdrowie. Ale czy nie popadamy w przesadę? Czemu wyśmiewamy każde potknięcie, wyczekujemy na czyjąś pomyłkę i robimy z niej pośmiewisko, czemu uwielbiamy rechotać przed ekranem, oglądając mylącego się ministra albo cokolwiek innego? Wygląda to tak, jakby śmiech miał przysłonić wszystko. Dlaczego tak lubimy wyśmiewać? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
oj tam.
ja tam się często śmieje (czy tam wyśmiewam nawet) z ludzi, ale równie często śmieje się z siebie i moim zdaniem to jest cholernie ważne żeby mieć dystans do siebie a nie być takim niedotykalskim. i jak ktoś mi czasem przyłoży jakąś szydere (bo to się zdarza wszystkim) to też jakoś z tym żyje i nie wydaje mi się to tragedią a czasem wręcz skałania ku reflekcji. nastąpiło pewno rozluźnienie obyczajów i tak już ludzie siebie traktują i wydaje mi się, że czasem lepiej nawet zostać wyśmianym niż strofowanym na poważnie. a że błyskotliwość i cięty język sa bardziej ostatnio cenione niż bycie miłym i uprzejmym... wydaje mi się że to wręcz wynika z natury ludzkiej, bo miłym można się starać być a złośliwość jest chyba naturalna tak jak nie wiem zazdrość na przykład. nie ma ludzi którzy się tego totalnie wyzbyli, albo ewentualnie wyzbyli się tego poprzez prace ale to gdzieś jest zakorzenione w ludziach. ja też się staram być miła szczególnie ostatnio z różnym skutkiem, ale jakaś tam złośliwość zawsze we mnie pozostanie pomimo pracy nad charakterem. -------------------- dupa.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:04 |