Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
patix |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 28.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Trudno powiedzieć - w obu "partiach" mamy zróżnicowanych osobników pod względem umiejętności czy bezwzględności. Jeśli można zasugerować się zachowaniem latorośli panów Crabbe'a i Goyla, to ich poziom intelektualny pozostawia wiele do życzenia. Za to w Zakonie mamy Ups-Znowu-Coś-Przewróciłam-Tonks.
I w Zakonie, i u Czarnego Pana można natkąnąć się na wilkołaka - Lupin i Greyback (o ile się nie mylę). Nie wiemy, po której stronie stoi Snape - a to ma kluczowe znaczenie. A zaklęcia niewybaczalne tylko pozornie dają potęgę. Choćby Dumbledore i Voldemort - można chyba przyjąć, że ich moce magiczne były równoważne (możliwe, że Dumbledore nawet dominował nad Voldemortem), a przecież dyrektor nie używał zaklęć niewybaczalnych. Duże znaczenie może... musi mieć potęga moralności, o czym wspomniał PrZeMeK Z. Członkowie Zakonu Feniksa mogą ufać sobie wzajemnie (nie biorąc pod uwagę Snape'a - bo to wyjątek z każdej reguły, no i jak już pisałam nie wiemy, po której stoi stronie), a śmierciożercy raczej nie bardzo. Wystarczy spojrzeć jak cierpliwie szukali swojego szefa po zniknięciu. ![]() http://forum.freeware.info.pl/viewforum.php?f=17 Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 15:01 -------------------- i don't think he wanted to kill James ... i mean,it's Voldy!~he'd kill everyone and everything
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 29.06.2025 20:30 |