Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Imperius służy do ubezwłasnowolniania. Okey.
Legilimencja do "grzebania w umysłach innych"... hm... no własnie nie wiem, czy z założenia miała służyć do "grzebania". Nie sądzę, by Dumbledore, zgłębiając tę sztukę, robił to po to, by zaglądać i grzebać w myślach innych. Może legilimencja miała być po prostu głębszą umiejętnością "rozumienia" innych. Chodzi tu przecież nie tylko o umysł, ale i duszę, serce. To, że obecnie wykorzystuje się ją w jednym celu nie znaczy wcale, że w takim została wynaleziona. Ale kręcę, wiem ![]() Ale po prostu nie potrafię uwierzyć, by Albus uczył się jej, aby sobie "pogrzebać". A odniośnie Avady, Przemku, to słusznie zauważyłeś. Byc może nienawiść nie jest konieczna do rzucenia zaklęcia. Może to podobnie jek z Partronusem - tutaj również nie trzeba wielkiego uniesienia, by go wyczarować. Tonks wyczarowała cielesnego Patronusa ot tak sobie (dodajmy jeszcze, że była lekko załamana wtedy). Może liczy się umiejetność, perfekcja, wprawa w posługiwaniu się zaklęciem. Z Avadą może być podobnie. Może wystarczy - w przypadku doświadczonych czarodziejów, którzy Avadę rzucali nie raz, nie dwa - tylko dostatecznie się skupić, żeby zabić. Ten post był edytowany przez smagliczka: 13.01.2007 17:54 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 15:44 |