Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Wszystko pięknie, ładnie...
Mam tylko jedno pytanko: czego żeście się tak czepnęli tego Zaklęcia Wypruwającego Wnętrzności? Czy naprawdę myslicie, że jest to zaklęcie bojowe, możliwe do zastosowania jako klątwa uśmierająca? Bo mnie się wydaje, że gdyby tak było, to wynalazca czegoś podobnego nie wisiałby na honorowym miejscu w szpitalu Munga - tylko został uznany za przestepcę. To zaklęcie jest moim zdaniem czysto medyczne i nie ma NIC wspólnego z zabijaniem. Najprawdopodbniej stosuje się je podczas operacji, podobnie jak skalpel. A nawet jeśli jest niebezpieczne, to przecież mało kto - poza uzdrowicielami - je zna. Ponadto QUOTE Najwyraźniej w tym, że Auror jest w stanie rzucić cały komplet niewybaczalnych zaklęć nie ma nic niezwykłego. Oczywiście na pewno nie ma w tym nic niezwykłego poza faktem, że rzucając: - Avadę - musi pragnąc kogoś zniszczyć z zimną krwią - Imperio - musi czuć potrzebę ( jak również satysfakcję) odebrania człowiekowi woli - Cruciatusa - musi odczuwać przyjemnośc z tego, że kogoś torturuje. Jak powiedziała Bella "słuszny gniew nie jest w stanie wywołać bólu na długo". Podobnie rzecz musi się mieć w przypadku reszty Niewybaczalnych - słuszne uczucia, potrzeba zwycięstwa, wściekłość, żal, nienawiść - mogą nie wystarczyć. Może rzucając Niewybaczalne - tak aby one zadziałały, albo zadziałały z pełną mocą - trzeba sięgnąć do tej sadystycznej, ciemnej strony swojej duszy. W każdym z trzech przypadków. Ten post był edytowany przez smagliczka: 15.01.2007 00:21 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 16:33 |