Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Podstawy pewnie by się znalazły. Wprawdzie nie w opisanej przez Ciebie formie. ale mamy kilka innych - wspomniane przeze mnie wypruwanie wnętrzności (chyba, że jest to zabieg medyczny biggrin.gif, wiwisekcja na przykład biggrin.gif ), ale mamy Sectumsemprę - jestem pewien, że wprawnie użyta mogłaby zabić zupełnie jak prawdziwa szabla. No i zaklęcie - eksplozja, jakim posłużył się Pettigrew. Ale wszystkie one z oczywistych względów nie nadają się dla Aurora, który musi działać szybko, 100% pewnie i co najważniejsze precyzyjnie. Zwłaszcza, gdy w pobliżu są cywile. No właśnie ciekawa jestem, dlaczego nikt z niego nie korzysta. Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że Snape (no i teraz i Harry) są jedynymi ludźmi, którzy znają to zaklęcie (które swoją drogą też powinno być niewybaczalne ze względu na skutki, no ale...). -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 16:11 |