Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
solve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 67 Dołączył: 30.11.2006 Skąd: from middle of nowhere Płeć: Mężczyzna ![]() |
Że też chce Ci się tyle pisać
![]() Ja natomiast w 100% wierzę (no, może w 99% xP), że Sectumsepra znana była TYLKO Sevkowi i Harry'emu. I może Dumbiemu. Amen. Myślę, że nie można dobitnie mówić o próbie morderstwa. Najwyżej próba nieumyślnego morderstwa, niezależnie do tego, jak to zabrzmi. Przecież Harry nie chciał go zabić, ale się bronił. Więc mamy przypadek czarnomagicznego zaklęcia użytego w obronie... Gdyby Snape wiedział, że w przyszłości jego dzieło uratuje życie Potterowi ![]() Poza tym w książce nie ma dokładnie opisanych faktów, jakie przedstawił nauczycielom Sevek. Ja swój poprzedni post oparłem na własnej interpretacji, choć oczywiście każdy może widzieć to inaczej. Niemniej Snape mógł oczernić Pottera, ale nie musiał zapoznawać całego grona pedagogicznego z tym, jakich zaklęć użyto. Zwykłe stwierdzenie, że ''Harry zaatakował Dracona, z takimi, a takimi skutkami" z pewnością mogło paść z ust Snape'a. Po co dodawać resztę? A na marginesie: chyba zbaczamy troszki z tematu... -------------------- "...Widzisz to, czego nie ma, a nie widzisz tego, co jest..." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 15:34 |