Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Możesz mieć całkowitą rację.
Jak powiedziałam, sprawa z Sectumsemprą dla mnie jest dziwaczna i niejasna, więc nie upieram się przy konkretnym wytłumaczeniu. Obstaję przy opcji, że zaklęcie zna Sever i Potter, i nikt więcej - lub, jeśli już ktoś takowy jest, to raczej nieliczne grono. W sprawie "morderstwa" to rzecz jasna niefortunnie się wyraziłam. Oczywista rzecz, że nie twierdzę, by było to jakieś zamierzone działanie Harry'ego, i że tak je Snape przedstwiał. Po prostu "wypadek przy pracy" ![]() Ale sądzę, że wiadomość mogla się roznieść szybko po szkole, gdzyż Marta wywrzaskiwała o "morderstwie", a potem na pewno zapoznała wszytkie duchy z tą, jakże sensacyjną, wiadomością. Jakby nie było, szkoła wiedziała - znali może różne mniej lub bardziej ubarwiowe wersje wypadku, ale znali. A sam fakt, że schodzimy z tematu, to zupełnie normalne zjawisko. W zasadzie ten temat od początku tematu się nie trzyma, bo miał być o smierciożercach i członkach Zakonu, a stał się tematem o Zaklęciech Niewybaczalnych, ich skutkach, wpływie na duszę, przyczynach uznania ze niewybaczalne etc.etc.etc. PS A że chce mi się tyle pisać... siakoś samo tak wychodzi. Jeszcze nie znasz moich naprawdę długich postów. ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 22.01.2007 02:28 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 16:09 |