Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Oczywiście, że Sectusempra nie jest żadnym powszechnie znanym zaklęciem. Wymyślił je Snape i wcale nie wydaje mi się oczywiste, żeby się tym wynalzkiem dzielił, nawet ze śmierciożercami. Snape to Snape. Tylko on błyskawicznie zidentyfikował co dokładnie się stało. Oczywiście jeśli zakładamy (a ja zakładam) jego lojalność w stosunku do Dumbledore'a to dyrektor też mógł się dowiedzieć. Ale niekoniecznie. To, że Snape jest lojalny nie musi oznaczać, że mówi dyrektorowi absolutnie o wszystkim. Znacznie bardziej zastanawia mnie fakt, jak człowiek tak inteligentny jak Snape mógł dopuścić, żeby jego 'pobazgrana' książka dostała się do szkolnych zbiorów. Niby dostępnych nauczycielom, ale na miłość boską, czy nikt nigdy wcześniej nie dostał do ręki tego podręcznika chociaż na chwilę? Snape uczył eliksirów całe lata, a ten podręcznik leżał se pod biórkiem? Nie zabrał go sobie do domu? Zapomniał? Dziwne. Zalatuje mi bardziej błędem niż tajemnicą =D
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 16:20 |