Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Bo mają większe możliwości. Korzystają z czarnej magii bez żadnych ograniczeń, używają zaklęć niewybaczalnych, klątw i uroków, które prawemu czarodziejowi nawet na myśl by nie przyszły. (...)Poza tym śmierciożercy przewyższają Zakon przygotowaniem do walki (słucham? - przyp. smagliczki), w pewnych momentach nawet i liczbą członków. Czarna magia nie daje im przewagi. Niewybaczalne nie są gwarancją sukcesu. Smierciożecy zawsze wykazywali brak zorganizowania właśnie, choć na zdrowy rozum powinno im wszystko wychodzić, skoro szykowali się do niektórych akcji parę miesięcy.A tu klops - kilku (garstka, powiedzmy to sobie )członków Zakonu potrafiło im pokrzyżonać szyki. Ba! Albo nawet garstka nastolatków. Nie chce mi się powtarzać wszystkiego, co już na ten temat powiedziałam TUTAJ - czyli parę postów wcześniej, na pierwszej stronie tego tematu. Co prawda mówiłam to całkowicie tendedencyjnie, ale nie zmienia to faktu, że dużo w tym prawdy - mojej prawdy ![]() Śmierciożercy sa niebezpieczni, ale Zakon to nie jest banda nieudaczników. Dali sobie z nimi radę w szóstym tomie, a było ich przecież tak niewielu. Ja jestem dobrej myśli. Ponadto - ha! To już Przemek powiedział w drugim poście tego tematu : QUOTE Zakon jest potężniejszy moralnie. I dlatego zwycięży. I ja się pod tym podpisuję ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 25.01.2007 19:33 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 29.06.2025 20:38 |