Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Przecież nie twierdzę, że Dumbledore zbagatelizował problem! Miałem na myśli, że Dumbledore nie mógł pozwolić sobie na utratę zaufania Harry' ego w tak krytycznym momencie, jak na samym początku ich wspólnej walki o zniszczenie horkruksów. Tym bardziej, że Snape wyleczył Malfoya momentalnie, więc chodziło mniej o ukaranie za poważne zranienie, a bardziej o ukaranie za to, co mogło się stać.
A Harry? Pewnie wolał o tym w ogóle nie myśleć, dlatego zajął myśli quidditchem. Gdyby zaczął to rozpamiętywać, pewnie trochę by to nim wstrząsnęło. Może i zresztą powinno, bo Harry stał się zbyt zadufany w sobie. Ma świadomość tego swojego immunitetu i uważa, że to go rozgrzesza. Tu się zgodzę: na zbyt wiele mu pozwolono. I tak, Harry jest narzędziem do walki z Voldemortem. Całe jego życie było wielkim przygotowaniem do pokonania Czarnego Pana. Dumbledore sam się przyznaje, że go obserwował, pozwalał mu na łamanie przepisów, byle Harry nauczył się czegoś i coś zrozumiał. I dlatego Dumbledore nie mógł - po prostu nie mógł - pogrzebać teraz całej pracy, jaką włożył w przygotowanie Harry' ego do walki. Tym bardziej, że Harry zdawał sobie sprawę, co zrobił i żałował tego - to wystarczyło Dumbledore' owi. Dał mu drugą sznasę. To nie jest człowiek, który tworzy "szkoły o zaostrzonym rygorze". Wie, że Harry dostał już należyta nauczkę. Zresztą, może ktoś to lepiej wyjaśni. Ja napisałem o swoich wrażeniach. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 15:46 |