Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zakon Czy Śmierciożercy, Gdzie lepsi czarodzieje?
maciekgru |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 07.02.2006 ![]() |
Śmiercożercy czy Zakon?? Wdług mnie potężniejsi są śmiercożercy. Przede wszystkim dla tego że używają zaklęć niewybaczalnych co daje im przewage. Co wy o tym myślicie??
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Zapominacie chyba o kluczowej sprawie! Potter rzuca Sectusepmre nie mając pojęcia co rzuca. Mało to rozsądne, jednakże trudno oczekiwać, żeby spodziewał się czegoś takiego. Podjął decyzję instynktownie. Przypomniała mu się formuła. Co ma do tego nienawiść? To tak jakby napastnik zamachiwał się na mnie nożem, a ja na oślep wymacałbym coś, co leżałoby pod ręką i uderzył tym i tak akurat by się złożyło, że wymacałbym tasak. 'Na wrogów'. Tak pisało. Akurat w tej kwestii zupełnie rozumiem reakcje Harry'ego. O ile jego chęć użycia niewybaczalnego zaklęcia była niepokojąca i zdradzała mroczniejsze zakamarki jego duszy, o tyle ta nieco rozpaczliwa samoobrona była na swój sposób oczywista. Nierozsądna. Szalenie ryzykowna. No ale w takich chwilach nie myśli się o konsekwencjach. Mam nawet wątpliwości czy zważywszy na stan świadomości w momencie rzucenia zaklęcia zaszło tu chociażby przekroczenie granic obrony koniecznej.
Btw, często zastanawiam się jak tą scenę sfilmują. Tak otwarcie 'krwawej' jak dotąd nie było w sadze. A jednak film nie będzie przecież od 15 lat. Ten post był edytowany przez Katon: 26.01.2007 23:12 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 16:48 |