Data premiery 7 tom, angielska, polska
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Data premiery 7 tom, angielska, polska
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
21 LIPCA 2007 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Hazel ma rację, pół roku w zupełności wystarczy na podszkolenie języka na tyle, żeby móc przeczytać Pottera w oryginale. Zresztą dzięki Potterowi w ciągu wakacji 2 lata temu, z upper-intermediate awansowłam na Advanced (cóż, przynajmniej w rozumieniu). Rodzice w życiu by mi nie kupili polskiej wersji. To się nazywa inwestycja w dziecko. A przynajmniej taka wymówka ze strony dziecka jest najlepsza. Tylko że od lutego do lipca niewiele będzie wolnego na naukę (czyt. maniakalne oddawanie się filmom i książkom pod znakiem Hogwartu)...
Jak tylko tę stówę uzbieram (bo chyba w oczach rodziecieli dziecko powinno się wreszcie od ich portfela odessać), idę do Empiku z samego rana, wracam prosto do domu i przez 48h nie włączam telewizji, internetu, radia, itd. Tak jak to zrobiłam półtora temu. To jedyny sposób aby mieć przewagę nad żartownisiami. A jaka przyjemność, że jest się pierwszym. Hehe, po ukazaniu się VI tomu najciekawsza dyskusja na tym forum rozwijała się właśnie w pierwszych miesiącach po premierze. Jeszcze jeden powód aby wykosztować się na zakończenie pewnego etapu w życiu 21 lipca. Rzeczywiście, dobrze pomyślane: 21=7x3. Do tego film, który doprowadzi fanów do czerwoności. Nie będą mogli wytrzymać do premiery książki, więc pójdą do kin w pierwszych tygodniach wyświetlania. Po obejrzeniu filmu (co bardziej uzależnieni pójdą na to ze 2-3 razy przed 21. lipca), zaostrzy się apetyt na VII tom. To będą wakacje pod znakiem Pottera. Oj, coś czuję, że wiele łez wyleję tego lata. Ten post był edytowany przez Pszczola: 02.02.2007 19:27 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 04:58 |