O Miłości .
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
O Miłości .
Satania |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 139 Dołączył: 01.02.2007 Skąd: za górami , za lasami . . Płeć: Kobieta ![]() |
niewiem czy można tu zamieszczać nie swoją poezję . chciałam żebyście zamieścili tu jak ja wiersze , które oddają wasze stanowisko do tego uczucia . wiersze mogą być własne .
myślę że moje oddaje to [nie jest mojego autorstwa]: Spotkałam dziś miłość.. I co mówiła? Przepraszała, że nie zawsze trwa do końca.. Krzyczła? Krzyczała, że nie zawsze jest piękna.. Śmiała się? Śmiała się bo umie z siebie kpić.. Żałowała czegoś? Żałowała, że ludzie nie zawsze traktują ją powaznie.. Była zła? Złościła się, że czasami w nią wątpimy.. Cieszyła się? Cieszyła się, że tak często jej szukamy.. Co Ci jeszczepowiedziała? Powiedziała, że nie jest dla mnie.. myslę, że każdy zna jakiś tekst, który wydaje się być napisany tylko dla nas, tylko o nas . to chyba pozwala wierzyć, że w rzeczywistości są osoby które nas rozumieją . -------------------- Fairytale gone bad .
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Można. Ale dobrze byłoby napisać czyjego autorstwa, mimo wszystko. Najciekawsze (chociaż napewno nie najlepszą, nie najpiękniejszą i nie najbardziej 'moją') poetyckie (raczej tekściarskie) spojrzenie na miłość z jakim się ostatnio zetknąłem to tekst piosenki "Love." The Car Is On Fire. Szczególnie końcowka. Tekst angielski, ale dam.
Love. Love It was a beautiful plan I got myself a gun I hate the early dawns Love I love to ride my bike You can't know what it's like My pals are Paul and Mike I love you Were it for the fact we weren't too close to each other I love you Love Who do we talk about us? A red brick on the grass Some things shouldn't pass Love I've seen Norway in June I've seen the moon in spain They all look the same I love you Were it for the fact we weren't too close to each other I love you If I had to choose to live forever doing nothing or to choose to have you near me for two seconds and then die I guess the choice would not be difficult for a second we would kiss and then together we'd do nothing for the rest of time we got. Generalnie polecam z muzyką, bo przecież poezja wielka to to nie jest. Ale piękna piosenka. Wzruszająca i taneczna zarazem, co nie zdarza się tak często. Ten post był edytowany przez Katon: 04.02.2007 14:49 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 18:32 |