Data premiery 7 tom, angielska, polska
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Data premiery 7 tom, angielska, polska
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
21 LIPCA 2007 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Będziesz rozczarowany, kiedy Snape zginie na drugiej stronie.
![]() Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że w lipcu będę się znajdować w pewnym kraju anglojęzycznym, więc pokusa natychmiastowego sięgnięcia po książkę będzie jeszcze większa. Chociaż muszę przyznać, że już sie tak nie emocjonuję, jak choćby za czasów oczekiwania na część piątą, to jednak jakaś tam ciekawośc pozostaje. Ostatnio zastanawiałm sie nad tym czy wolę czytać książki po polsku czy po angielsku. I doszłam do wniosku, że chyba po angielsku - nie znam języka na tyle, żeby wyłapywać jakieś niezręczności językowe czy nawet błędy (to najbardziej się sprawdza w przypadku fanfików), więc łatwiej mi skoncentrować się na treści. Już nieraz się zdarzyło, w przypadku książki po polsku, że porzuciłam czytanie po dobrnięciu do jakiegoś wyjątkowo idioycznego zdania. Po prostu mnie to rozprasza. (A, i nie spałam 28h, więc mam dziś nieco niekontrolowany słowotok ![]() Ten post był edytowany przez hazel: 05.02.2007 13:50 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 04:17 |