Horcruxy, Czy one mogą samodzielnie myśleć ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Horcruxy, Czy one mogą samodzielnie myśleć ?
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy Horcrux potrafi samodzielnie mysleć, poruszać się itp. ? Riddle w II tomie wychodzi z dziennika, rozmawia z Harrym, walczy. Czy każdy Horcrux tak może ?
Może poprostu Voldemort wyszedł z medalionu, zostawił falsyfikat i ruszył w świat aby się ukrywać z prawdziwym medalionem w kieszeni -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
Odgrzebuję temat, bo przypomniało mi się kilka rzeczy odnośnie horcruxów, a konkretnie - Harry'ego jako horcruxa. Być może był jakiś bardziej pasujący do tego temat, ale nie znalazłam. Możliwe też, że o moich "odkryciach" fani dyskutują półtora roku, ale mi nic o tym nie wiadomo, bo długo nie bywałam na forum.
Myślę, że Voldemort przypadkowo uczynił z Harry'ego horcruxa. Pamiętamy, że w chwili rzucenia na Harry'ego avady, kiedy ten był niemowlęciem, oddał mu część siebie, czyli możliwe, że Harry został horcruxem. I powraca tutaj motyw błysku triumfu w oczach Dumbledore'a. Może przez połączenie się z krwią z horcruxa sprawił, że Harry częściowo lub całościowo przestał być horcruxem (byłoby to logiczne - to tak, jakby wczesniej oddany fragment duszy z powrotem do siebie dołączyć)? Że nie będzie musiał zginąć, by zginął Voldemort? Nie pamiętam dokładnie, ale Voldemort w pewnym momencie (chyba w piątym tomie) zorientował się, że jego i Harry'ego coś łączy. Możliwe, że uświadomił sobie, że Potter jest horcruxem. Mimo to chciał go zabić, co wydaje mi się trochę dziwne. Ja na jego miejscu najpierw unicestwiłabym Dumbledore'a, a później dopiero wycelowała w Harry'ego avadą. Dlaczego? Dumbledore mógł domyślać się horcruxów i po zabójstwie Harry'ego zniszczyć wszystkie pozostałe. Natomiast nie sądzę, by był zdolny zabić Pottera. W takiej sytuacji tylko Potter trzymałby go przy życiu. Powracając do tematu zadanego w tytule: jeżeli moja teoria jest prawdziwa, to w Harrym tkwiła dusza Voldemorta. Miał dzięki temu kilka jego cech, co oznaczałoby, że horcruxy mają jakieś tam osobiste właściwości ich "właściciela". No dobra, koniec wywodu. Pozdrawiam i przepraszam, jeżeli porobiłam jakieś błędy rzeczowe i jeśli wyskoczyłam z czymś, co wszyscy od dawna wiedzą ;). Proszę o wyrozumiałość :D edit: właśnie zauważyłam w temacie "The last Horcrux" teorię podobną do mojej, heh :P no, ale wątku z błyskiem w oku nie zauważyłam nigdzie ;). edit2: Dodam jeszcze, że horcrux z Harrym nie mógłby być siódmym horcruxem, bo byłby utworzony przypadkowo. Jeżeli Vold planował siedem horcruxów, to stworzył siedem horcruxów, a oprócz tego ósmy, przypadkowy - Harry'ego. Ten post był edytowany przez voldzia: 06.02.2007 03:39 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:21 |