Horcruxy, Czy one mogą samodzielnie myśleć ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Horcruxy, Czy one mogą samodzielnie myśleć ?
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy Horcrux potrafi samodzielnie mysleć, poruszać się itp. ? Riddle w II tomie wychodzi z dziennika, rozmawia z Harrym, walczy. Czy każdy Horcrux tak może ?
Może poprostu Voldemort wyszedł z medalionu, zostawił falsyfikat i ruszył w świat aby się ukrywać z prawdziwym medalionem w kieszeni -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Nikt nie skomentował tego błysku w oczach Dumbledore'a, bo pewnie nikt nie wie jak Też sie nad tym zstanawiałam i szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia o co mogło chodzić. Moze masz rację, ale... hm... Jeśli rzeczywiście Harry byłby horcruxem, to pojawia się pewien problem. Otóż, żeby zabić Voldemorta, Harry musi zniszczyć wszystkie horcruxy, a co za tym idzie - także siebie. Jeśli zginie przed zabiciem Voldemorta, to kto jego zabije? A jeśli najpierw zgładzi Voldemorta, to istnieje ryzyko, że nie zdąży zabić siebie i Czarny Pan znowu sie odrodzi. Zaczyna mnie od tego głowa boleć... No... dlatego mogłoby być tak: Voldemort zabija Harry'ego (spełnia się przepowiednia), nie wiedząc, że jest on jego ostatnim horcruxem, bo wszystkie pozostałe zniszczono, a ppotem samego Voldemorta pokonuje inny czarodziej. Np. Snape, Lupin, Ron czy obojętnie kto ![]() Jest też inna opcja: Harry mógłby użyć zaklęcia, które rozwala wszystko w promieniu kilkunastu metrów (umarliby w tym samym momencie). |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:36 |