Moje Miejsce
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Moje Miejsce
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Jak postrzegacie miejsce, w którym żyjecie - swoją najbliższą okolicę, ludzi, zwyczaje?
Pomyślcie o tym fragmencie rzeczywistości, który was na codzień otacza. Czy jest to miejsce nieżyczliwe, bez perspektyw i smutne, czy też może przyjazne, bliskie sercu i dające wiele możliwości? Jaki jest ten maleńki kawałeczek czasu i przestrzeni, jaki został Wam dany? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wszystko co złe to z Łodzi. Jest tyle cytatów o tym mieście, a ja je kocham jak nie wiem. Znaczy jest gnijące, podupadające (powoli znajdują się inwestorzy itd.), ludzie się staczają itd., ale ma swój klimat i ciężko go nie lubić. Ale też nie bardzo widzę opcji spędzania tu całego życia, ale to chyba głębiej we mnie siedzi i nieważne gdzie bym nie mieszkał.
Osiedle? Sympatyczne, kiedyś to się nawet bałem troche, ale to raczej bo byłem młodszy itd. Piwka jest się gdzie napić, nie ma żadnego porządnego baru co troche boli, bo jest jeden bistro, ale tam no średnio lubię siedzieć. Jest nocny pod którym się wiele fajnych rzeczy widziało, park w którym się dużo siedziało, szkoła ze stawem i boiskiem, gdzie troche się grało. Mamy fajną szkołę, budynek jest jakby z opowieści E.A. Poe. Klimatycznie mamy, ludzi mam... specyficznych, dziwnych, głupich, mało inteligentnych, prostackich, ale jestem przyzwyczajony (zresztą wyłapuje od nich troche nawyków, tak nie jest to najlepsze) i z niektórymi łączy mnie więź [no homo]. Kiedyś chyba stąd odpadnę, bo jednak większość ludzi się tu marnuje, ale rodzinny dom to zawsze TU będzie. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:07 |