Moje Miejsce
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Moje Miejsce
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Jak postrzegacie miejsce, w którym żyjecie - swoją najbliższą okolicę, ludzi, zwyczaje?
Pomyślcie o tym fragmencie rzeczywistości, który was na codzień otacza. Czy jest to miejsce nieżyczliwe, bez perspektyw i smutne, czy też może przyjazne, bliskie sercu i dające wiele możliwości? Jaki jest ten maleńki kawałeczek czasu i przestrzeni, jaki został Wam dany? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
a ja kocham swoje 'miejsce'. konkretnie dzielnicę. bo całościowo warszawy to nie wiem - jestem antyspołecznie nastawiona do samego centrum, który teraz z powodu studiów nawiedzam codziennie, ale da się przeżyć. ale do mieszkania tu, to w życiu. nawet za darmo.
a wracając do mojego miejsca. lubie swój dom, bo jest niski i mieszka na klatce tylko 6 rodzin, przy czym moi sąsiedzi za ścianą praktycznie już nie mieszkają. i najchętniej to bym się nie wyprowadzała z mojego małego mieszkanka, bo jest przytulne a i okolicę znam i uważam za w miarę bezpieczną. no i mam metro pod nosem, więc tym bardziej wielbię. nie lubię nowych osiedli, które napowstawały na wolnych przestrzeniach, gdzie kiedyś haszcze były i tworzyło to taki krajobraz grozy, ale fajnie było. do teraz mam w pamięci stare zarośla i za nic nie przestawiłam się na to, że stoją/budują się tam nowe okropne domy, gdzie ludzie są jak w więzieniu a sąsiadów się nie zna. denerwuje mnie tez mentalność grodzenia płotkami powoli trawników. jakkolwiek nie jest to masowe to mam ochote czasem zostać wandalem ;d a więc płotom i nowym osiedlom wokół mojego domu mówię stanowcze nie (bo ogólnie to niech sobie powstają, ale zdala) ;d ale i tak kocham to miejsce. mam blisko las i właściwie nie czuję żadnej wielkomiejskości pomimo mieszkania w Warszawie. aczkolwiek dzielnica uchodzi za 'sypialnię' warszawy, wiec można sobie wyobrazić, że jest czasem tłoczno, ale bez przesady. jest dość szeroko żeby ludzie nie obijali się o siebie ![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:10 |