Jak To Zmienić?, Czy to w ogóle możliwe?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jak To Zmienić?, Czy to w ogóle możliwe?
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Założone w przypływie zamyślenia.
Załóżmy, że rzeczywistość da się zmienić. Załóżmy, że możemy cokolwiek zdziałać. Jak zmienić młode pokolenia, żeby nie były puste i płytkie? Jak sprawić, by zaczęli chociaż wyznawać jakieś wartości, by byli silni, żeby potrafili być sobą, a nie tym, kim nakazuje im być grupa? Jeśli macie jakieś pomysły jak to zmienić albo choć umiecie wskazać przyczyny obecnego stanu rzeczy, proszę, piszcie. Chętnie Was posłucham. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
właściwie o zmianie pokoleń to trudno rozprawiać. zmienić możemy siebie, ewentualnie naszych znajomych. ale pokolenia nie da się zmienić. każde pokolenie ma jakieś cechy charakterystyczne tylko dla niego. i po co to zmieniać? po co wszystkie poklenie mają być wspaniałe? takie same?
i dlaczego uważasz, że młode poklenie jest puste i płytkie? włąsciwie czy można tutaj użyć stwierdzenia "młode pokolenie"? czy kiedy już będziemy starsi będziemy innym pokoleniem? przecież to ciągnie się za nami. co do wychowania dziecie. to oczywiście ciągle sobie mówie, że zawsze będę pamiętała jaka ja byłam w wieku mojego dziecka. ale tak się nie da. i tak wiem, że to nie wyjdzie. więc tak sobie myslę, że chyba zacznę pisać coś w formie pamiętnika na tamat "jak wychować dziecko" wg. moich przemyśleń na tą chwile;p w sumie mogłoby to być przydatne kiedyś;p -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:28 |