Bostońska Paranoja, Terroryzm jest wszędzie!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Bostońska Paranoja, Terroryzm jest wszędzie!
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Czy słyszeliście o tym wydarzeniu?
Dwóch młodych ludzi postanowiło przygotować reklamę: zbudowali świecące obrazki przedstawiające postacie z popularnej w USA kreskówki i porozwieszali je nocą w różnych punktach Bostonu. Oto film przedstawiający to wydarzenie: FILM Wizerunki wisiały sobie jakiś czas, aż w końcu ktoś je dostrzegł. Konkretnie, dostrzeżono 9 obrazków. Bostońska policja zamknęła część dróg, kilka mostów i ruch statków w zatoce. Świecące obrazki otoczyły grupy saperów, jeden z nich nawet wysadzono w celu sprawdzenia, czy nie zawiera ładunków wybuchowych. Specjaliści przy użyciu odpowiedniego sprzętu zdejmowali obrazki ze ścian przez kilka godzin, paraliżując ruch w mieście. Koszt całej operacji to około 2500$. Relacja po ujawnieniu prawdy Czy Amerykanie nie wpadli trochę w paranoję? Jak widać, wciąż nie otrząsnęli się po atakach z 11.09 i nadal żyją w strachu... Terroryści, uderzajcie śmiało! USA się boi. Osiągnęliście sukces. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 29.03.2007 15:03 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
jamona |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: z pobliskiej rzeki Płeć: Kobieta ![]() |
Musze przyznać ,że wszyscy popadamy w jedną wielką zbiorową histerie .Władze w Ameryce świetnie wykorzystują strach obywateli.Takich ludzi łatwiej kontrolować i wmawiać im zagrożenie.Niedługo dojdzie do tego ,że przeciętny obywatel będzie sie bał wyjść na ulice z obawy przed atakiem. Nie twierdze tez ze niebezpieczeństwa nie ma. Moja ciocia mieszkająca w Londynie opowiedziała mi przedwczoraj pewna historię. Wracając z pracy spotkała młodych Arabów z którymi pracuje.Często spotykają sie po pracy w swoim gronie i rapują. W pewnym momencie moja ciocia usłyszała jak wymieniają po kolei wszystkie stacje metra z zamachów z 2005 .Po każdej Krzyczą ,,BUM" i sie śmieją.Ciotka sie zdenerwowała i mówi ,,Przecież tam zginęli także wasi przyjaciele! nie tylko Anglicy" W odpowiedzi usłyszała:,,co mnie to obchodzi. nie jestem taki głupi żeby sam to zrobić ale popieram to co oni robią"
Zaczęłam sie zastanawiać czy naprawdę jesteśmy bezpieczni... Jednak nadal większy strach od terrorystów wzbudzają we mnie dresiarze z mojej dzielnicy -------------------- wolność dla Tybetu
więcej tolerancji |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:16 |