Bajki, na czym się wychowaliśmy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Bajki, na czym się wychowaliśmy?
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Szukałam i nie znalazłam podobnego tematu.
Zapytanie moje brzmi, na jakich bajkach się wychowaliśmy, czy były one lepsze wychowawczo, niż te, któe są teraz? I czy poprostu jakie bajki są najbardziej wartościowe,przecież trzeba przyszłe nasze dzieci na czymś wychować xD -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Pełnometrażowe bajki? Ja nie przypominam sobie takich z dzieciństwa – tego wcześniejszego dzieciństwa, czyli jeszcze przed pójściem do szkoły. Trudno mówić o wychowywaniu się na Królu Lwie, kiedy oglądało się go, mając lat dwanaście. Wtedy to już dawno było PO okresie dziecięcym.
Z dzieciństwa to pamiętam jedynie dobranocki i książki. Miś Uszatek – jedna z moich ulubionych bajek, bo wszystko tam było „prawdziwe”. Uszatek miał nawet poszewkę na kołderkę, taką z haftowanymi wykończeniami. A Pszczółkę Maję to kochałam – bo Wodecki to dla mnie napisał tę piosenkę! ( ![]() Chyba trzy razy czytałam Muminki, cholernie je lubiłam – do dziś lubię – zwłaszcza Włóczykija. I Dzieci Z Bullerbyn. I Baśnie Andersena, standardowo. I Bajki Braci Grimm. Ach, stare dobre czasy... Ten post był edytowany przez smagliczka: 11.05.2007 15:46 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:18 |