Pan Bóg
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pan Bóg
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Żadnych dyskusji o istnieniu. Mamy to przerobione. Chodzi mi o wasz obraz Boga. Wyobrażenia. Oczekiwania. Lęki. Temat nie tylko dla wierzących, bo ten gość to jeden z głównych bohaterów kultury w ogóle.
|
![]() ![]() ![]() |
Miranda |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: czysta krew.. Postów: 396 Dołączył: 18.06.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Otóż to, to wypływa z ludzi. A nie od Boga. I to do nich należy mieć pretensje.
Tutaj wracam do wymienionego przez Katona wizerunku Boga ojca. Dobry ojciec nie trzyma dziecka pod kloszem, pozwala mu na robienie błędów, bo w ten sposób może się ono czegoś nauczyć. A że ludzkość to wyjątkowo rogata odmiana bachorów to już inna kwestia. Wszelkie zniszczenia, ból, cierpienia itp itd które powstają za sprawą ludzi są ich winą. A to samo w naturze? A gdzie ty to widziałeś? Widziałeś rosomaka zabijającego dla pieniędzy? Czy tylko żeby się najeść? A jeżeli chodzi ci o wszelkie kataklizmy to uważam to za formę karcenia. Once again, ludzie nie mogą kontrolować wszystkiego, bo to już zrównywałoby ich z Bogiem. I owszem, jeżeli widzę agonię, cierpienie, ból, chaos i wojny, to również wiem, że Bóg jest miłością. Bo w tym wszystkim znajdują się również ludzie poświęcający życie, broniący, poświęcający się. Ludzie potrafią zakochać się podczas wojny. Mieć dzieci i bronić ich jak zwierzęta bronią swoje młode. I to jest ta miłość, którą ja widzę. -------------------- I'm a bad cat
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 04:07 |