Potterowe Lotto, Typujemy!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Potterowe Lotto, Typujemy!
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Nikt inny nie założył to ja założę.
Dobra, czas obstawiać. Zostało wszystkiego 17 dni. Co się wydarzy/ wyjaśni w "Deathly Hallows"? Obstawiamy wedle najważniejszych punktów, może być obszerniej. Jeśli ktoś chce zaproponować jeszcze jakiś punkt, proszę bardzo. 1. Snape - dobry czy zły? 2. Czym są Deathly Hallows? 3. Kto zginie? 4. Zakończenie - Harry The Hero czy Voldy's Victory? 5. Horkruksy - do którego z założycieli należy brakujący, które są "łatwiej dostępne", a które nadal zabezpieczone jak medalion Slytherina itp. 6. Slughorn - jego rola i zamiary 7. Inni bohaterowie - kto się z kim zwiąże, jak się potoczą losy itp. Dla tego, kto będzie najbliżej prawdy, można stworzyć jakąś nagrodę. Moje odpowiedzi: 1. Dobry 2. Czymś nowym, nieznanym, najprawdopodobniej potężnymi przedmiotami 3. Snape, Voldemort, Pettigrew, Bellatriks, któryś z mniej ważnych Weasleyów (Bill? Charlie?) i cała kupa postaci trzecioplanowych 4. Harry The Hero 5. Medalion na Grimmauld Place albo u Mundungusa w Azkabanie, czarka Hufflepuff w skarbcu z brytyjskiej okładki, Nagini przy Voldemorcie, reszta strzeżona. Brakujący horkruks należy do Ravenclaw i ma jakiś związek ze smokiem z okładki wersji Deluxe 6. Dobry, stanie się nowym przywódcą Slytherinu i mimo wahań stanie po tej słusznej stronie 7. Ron + Hermiona, Harry + Ginny, Neville + Luna, Fred + George ![]() Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 03.07.2007 12:08 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
patix |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 28.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
1. Snape - zły, zły do szpiku kości. Przynajmniej taką mam nadzieję. Przede wszystkim jest okropnym egocentrykim i leci tam, gdzie czuje zwycięzcę - taki drugi Glizdogon, ale bardziej opanowany i zdolny. Ale może to bardziej moje osobiste życzenie... a nawet jak jest dobry, to go uznają za złego i w najlepszym wypadku wpakują do Azkabanu, w gorszym - dostanie całusa od dementora.
2. Deathly Hallows - przedmioty o potężnej mocy magicznej, raczej nie Horkruksy. Może coś, co pozwoli je zniszczyć, znaleźć lub coś je chroniącego. Może przedmioty zza zamkniętych drzwi w Ministerstwie Magii? Chociaż coś ciągnie mnie w stronę starej magii, może nawet starożytnej, a przynajmniej średniowiecznej. 3. Voldemort - to jedyne wyjście, chciałbym też usunąć Snape'a (ale złego czort nie bierze), Slughorn - na samym początku książki, albo nawet wcześniej; problemy mogą mieć Dursley'owie, chyba, że zdążą się szybko uwinąć i ukryć przed 31 lipca; i może ostatni Huncwoci - Lupin i Glizdogon? Kilku śmierciożerców i członków Zakonu Feniksa, pracowników MM - to nieuniknione, może Madame Malkin albo Rita Skeeter? Ktoś ze "zwykłego czarodziejskiego świata", 4. Z pewnością Harry The Hero, ale z malowniczą blizną a la Moody i z problemami emocjonalnymi, psychicznymi (biedna Ginny). Stanie się drugim Crouchem z obsesją na punkcie czarnej magii i śmierciożerców. 5. Medalion z Grimmauld Place - podejrzewam, że Stworek go zwinął i wcale nie zdziwiłabym się, gdyby skarbiec był właśnie gdzieś pod Grimmauld Place... czarka Helgi - w mugolskim muzeum ![]() 6. Zginie jeszcze w wakacje. Jak już nie ma Dumbledore'a, Voldemort urządzi sobie polowanie na jedynego (wg niego) człowieka, który zna jego tajemnicę. 7. Harry i Ginny, Ron i Hermiona, Fleur i Bill, Tonks i Lupin (o ile ten przeżyje), Hagrid i Olimpia; niekoniecznie zaraz się wszyscy popobierają, ale no... Draco trafi do Azkabanu - cóż z tego, że nic (no prawie nic) nie zrobił - chyba, że zmienią ministra magii (a może Voldemort go zabije?); Harry pójdzie do szkoły dla aurorów, Hermiona będzie uzdrowicielką, Ron będzie sprzedawcą w jednej z wielu filii "Weasleys' Wizard Wheezes", Luna będzie się uczyć w Hogwarcie, a Neville będzie się kształcił dalej z zakresie zielarstwa. Snape zniknie z pola widzenia, a Harry, gdy tylko ukończy szkołę dla aurorów, będzie ścigał go po całym świecie, ale oczywiście nie ma szans, by go złapać. ![]() 8. A jeśli chodzi o utratę zdolności magicznych przez Harry'ego, to wątpię w to. Znaczy się - chyba już wolałabym, żeby Potter zginął. Jakoś nie mam specjalnych nadziei, by spełniło się cokolwiek. Mam tylko taką wielką nadzieję, że Rowling wymyśliła coś, że wszystkim nam szczęki poopadają. Ten post był edytowany przez patix: 07.07.2007 18:43 -------------------- i don't think he wanted to kill James ... i mean,it's Voldy!~he'd kill everyone and everything
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:39 |