Ciemne strony DH 7 tom, co się komu nie podobało
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ciemne strony DH 7 tom, co się komu nie podobało
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No dobra. Niech ja już to powiem: tak, mnie też nie zachwyca postać Ginny. Miałam nadzieję, że w siódmym tomie się rozwinie, zwłaszcza że szóstka nam trochę po niej obiecywała. A tu dupa, z przeproszeniem. Sklęsła dupa.
PS Określenie "kopia Lily" jest nie fair w stosunku do Lily, jakby się mnie kto pytał. Raczej "kiepska podróba Lily" ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Co? Że niby dla kogo ten temat?
![]() Ło matko, miło, ale wyjdę na jakąś zaciekłą przeciwniczkę Ginny ![]() QUOTE Określenie "kopia Lily" jest nie fair w stosunku do Lily, jakby się mnie kto pytał. Raczej "kiepska podróba Lily" no jak pisałam, taka niby kopia, którą Rowling na siłę próbowała doprowadzić do perfekcji, czego skutek jest wręcz odwrotny... bo Lily, chociaż tak dużo o niej nie wiemy, lubię. Ginny była w porządku w pierwszych 4 tomach. w sumie niewiele się o niej mówiło, ale... ta jej nagła przemiana w szkolna piękność była zbyt gwałtowna. i na dobrą sprawę nie wiadomo, dlaczego Harry'ego po tylu latach nagle olśniło, jaka to ona jest piękna i cudowna. wiadomo, różnie to bywa, ale... mam wrażenie, że 'obudził się', kiedy zorientował się, że interesują się nią inni chłopcy i dopiero wtedy zobaczył w niej dziewczynę. podobnie jak pół Hogwartu. cóż, zbytnią oryginalnością się nie popisał ![]() jak już kiedyś, po ukazaniu się 6 tomu, ktoś sprytnie zauważył, Ginny nigdy nie znajduje się w sytuacji w jakikolwiek sposób ją upokarzającej, tworzącej rysę na jej wizerunku. pamiętacie jakąs scenę z ostatnich 3 tomów, gdzie Ginny robi z siebie pośmiewisko, zachowuje się niewłaściwie, źle wygląda itp? każda inna postać rzadziej lub częściej popełnia błędy, jest krytykowana i to czyni ją jedyną w swoim rodzaju... w 7 tomie rzeczywiście, żadnej pozytywnej zmiany nie było. Ginny nie zrobiła nic, przez co bym ją bardziej polubiła. zwykle przewijała się tylko w myślach zakochanego w niej Harry'ego i ostatecznie skończyła oczywiście jako jego żona... fakt, że czytelnik widzi świat niejako poprzez pryzmat samego Pottera. a że ten młodą Weasleyównę poniekąd idealizował... http://www.podziemna.republika.pl jeśli chodzi o film - Bonnie nie jest powalająco piękna, ale potrafi wyglądać całkiem ładnie. w ogóle w wersji filmowej jest póki co taką szarą myszką i naprawdę ciekawa jestem, jak to będzie wyglądało w HBP i DH. hm. Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 14:43 -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:26 |