Barry Trotter, bezczelna parodia - i co na to fani?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Barry Trotter, bezczelna parodia - i co na to fani?
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
"Barry Trotter - postać fikcyjna, bohater serii książek Michaela Gerbera, pomyślanych jako parodia Harry'ego Pottera
Książki Gebera, zawierając z jednej strony wiele ironicznych aluzji pod adresem książek autorstwa J. K. Rowling, skupiają się jednak na wyśmiewaniu "potwora marketingowego", jakim stał się Harry. Ukazały się następujące części: * Barry Trotter i Bezczelna Parodia * Barry Trotter i Niepotrzebna Kontynuacja * Barry Trotter i Końska Kuracja"</i> źródło - wikipedia. Najprościej. Ogólnie rzecz biorac to nie czytałam Trottera, ale kiedy po raz pierwszy ujrzałam go w empiku, nie dało sie ukryc oburzenia i jakiegos takiego zniesmaczenia. "CO TO KURDE JEST?!" To się nazywa abstrakcja zbulwersowana. A Wy czytaliscie to-to? Jesli tak.. moze podzielcie się jakąś bardziej wyrafinowaną opinią. Jestem ciekawa, co sadzicie na temat tej , biorac pod uwage kilka przeczytanych stron, dosc kiepskiej parodii Harrego. Moim zdaniem. Mozecie je podwazac do woli. CODE [COLOR=blue][B][I]na forum tagi oznaczane są nawiasami kwadratowymi[/I][/B] [estiej][/COLOR] Ten post był edytowany przez estiej: 28.07.2007 09:47 -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
A mi się podobało. Nie lubię oceniać poziomu humoru bo każdego bawi co innego i nie powinno to być kryterium do wartościowania. Może się podobać, może się nie podobać. Ale bulwers jak ten u autorki tematu pokazuje, że intencje twórców były słuszne - niektórzy zdecydowanie powinni mieć do HP trochę więcej dystansu
![]() -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:35 |