Ciemne strony DH 7 tom, co się komu nie podobało
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ciemne strony DH 7 tom, co się komu nie podobało
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No dobra. Niech ja już to powiem: tak, mnie też nie zachwyca postać Ginny. Miałam nadzieję, że w siódmym tomie się rozwinie, zwłaszcza że szóstka nam trochę po niej obiecywała. A tu dupa, z przeproszeniem. Sklęsła dupa.
PS Określenie "kopia Lily" jest nie fair w stosunku do Lily, jakby się mnie kto pytał. Raczej "kiepska podróba Lily" ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Nie sądzę, żeby przed śmiercią Dumbledore miał wielki wybór. Poza tym, zgodnie z planem, Snape miał go pozbawić życia i tym samym stałby się właścicielem różdżki. Myślę, że Severus dopilnowałby, żeby różdżka została pochowana razem z Dumbledorem. Nie zapominajmy też o ostatniej woli dyrektora, gdzie zapewne zażyczył sobie, by różdżki nie łamano, a pochowano ją razem z nim.
Snape nie mógł umrzeć gorzej pod względem... życiowym, a lepiej pod względem fabularnym. Tak jak Voldzia powiedziała, wielki czarodziej, a Voldemortowi nawet nie chciało się go osobiście zabić. Żeby jeszcze Snape rzeczywiście był panem Elder Wand, ale nie, zginął zupełnie bez sensu. Myślę, że nawet on się tak zwykłego końca nie spodziewał. W chwili śmierci wszyscy są równi. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:42 |