Paskudne Obrzydlistwo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Paskudne Obrzydlistwo
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ciekawi mnie popularność serwisów takich jak Rotten oraz rozmaitych programów prezentujących medyczne osobliwości, operacje na żywo itp. Moi koledzy przesyłają sobie linki do "extremalnych filmików", opowiadają z przejęciem, że widzieli rozpryśnięty na szybie mózg, a któregoś razu dzieci z podstawówki przesyłały sobie zdjęcie zmiażdżonego korpusu w charakterzer żartu.
Skąd taki pociąg do obrzydliwości i "hardkoru"? Jakie formy to zainteresowanie przyjmuje u Waszych znajomych, a może u Was? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Polska A i Polska B?
Zeti, Twój przykład jest jakiś wyjątkowo makabryczny. Brr. Najlepsze jest to, że żadne z dzieci, jakie obecnie znam, nie przejawia takich skłonności. Być może rozwija się to później. Miałem w życiu do czynienia z paroma nieprzyjemnymi obrazami (na szczęście nie aż tak obrzydliwymi) i zdaje się, że jeśli podejść do nich z odpowiednim nastawieniem, dają dreszczyk emocji zamiast obrzydzenia. Czyżby chodziło o to - o jakiś substytut szybkiej jazdy samochodem czy ćpania? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 18.08.2007 22:43) Nowa Huta napewno do Polski B należy. ;-) Ależ dziś Przemku punktujesz wszystko i wszystkich ![]() Punkt dla Ciebie./Przemek Kwestie cioci, która nie spojrzałaby na przejechanego psa, a z zamiłowaniem i pasją ogląda pracę koronera w TV rozwiązałbym bardzo prosto - dystans szklanego ekranu. Nie znam nikogo z dorosłych kto mógłby patrzeć spokojnie na operację czy tego typu rzeczy, z kolei jest to bezproblemowe w TV (nie jest to reguła, sa tez i tacy co w TV jak zobaczą kroplę krwi to dostają torsji). Tak, też miałem etap ogrish/rotten. Tydzień? Egzekucje w wojsku, samobójstwo z shotguna. Przyznaję, obrzydliwe, nie oglądałem tego z przyjemnością. Ale jakoś od 4 lat nie zajrzałem tam ponownie, bo JUŻ nie potrzebuje. Wiec mysle, ze to kwestia mody a takze doswiadczenia, jesli ktos zaglada przez kilka miesiecy to wtedy dopiero jest dewiantem, ktorego nalezy leczyc. Estieju, racje masz z tym, ze kiedys smierc byla blizsza czlowiekowi. Teraz staramy sie ja wyizolowac, ogladac przez szybe, dotykac przez rekawiczke, obcowac owszem, ale tylko w towarzystwie drewna-trumny. Obce sa juz Nam katafalki i wystawienie zwlok na publiczny widok. Kiedys tez bylo makabrycznie, kiedys wojny wybuchaly czesciej niz dzis. Takie czasy ;-) Btw: np. scena gwaltu w filmie Nieodwracalne (Irreversible) jest okropna. obrzydliwa. i taka ma byc. ma wzbudzic wstret do wszystkiego. i wzbudza. Ale najgorsza jest moim zdaniem znieczulica ![]() ![]() Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 20.08.2007 18:08 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:00 |