Bogin Dumbledore'a, czego boi się Albus Dumbledore?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Bogin Dumbledore'a, czego boi się Albus Dumbledore?
Shmanii |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 28.05.2006 Skąd: Avalon ![]() |
mi tez to przyszło do głowy, cierpienie, smierć... ale nei wiemy co on tam widział w jaskini? Wiemy ze Voldemorta się nie boi. Więc czego mógłby się bać? Co napawało go lekiem? Nic nie przychodzi mi do głowy. Czego lub kogo bać się mógł tak wielki czarodziej jak Albus Dumbledore? Nie wiem naprawdę nie wiem czego lub kogo bał się AD. Zwsze był pokazywany jako postać, która nie bała się niczego, która na wszytko potrafiła znaleśc radę. Więc może poprostu bał się tego co stanie sie gdy zło zwycięży?
Mam nadzieję ze ktoś poda jeszcze jakąś inna teorię. pozdrawiam Shmanii -------------------- "Trzeba wiele lat, by znaleźć przyjaciela
wystarczy chwila, by go stracić" (Stanisław Lec) |
![]() ![]() ![]() |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Na dzien dzisiejszy, przeczytawszy jedynie VI tomów, mysle, ze boginem Dumbledore'a jest.. Kurde. Trudne pytania zadajecie. Voldemort nie, bo to Voldermort boi się Dumbla, a nie odwrotnie. Dumbel dowiódł nieraz, że ma nad nim przewage. Śmierc nie, bo dowiódł on równiez, ze są gorsze rzeczy od smierci. Smierc bliskich? Zbyt mało jest tam wzmianek nt jego bliskich, ale z tego co mi wiadomo, nie byl on mlody.. Wiec nie oszukujmy się, pewnie zdążył się osierocic. Inna rodzina, kuzynostwo, brat? Ich smierc? Sadze, ze raczej nie. Sadze, ze Dumbledore najbardziej boi sie powstania Czarnej Magii, zawładnięcia Sił Ciemności nad swiatem. Chociaz z drugiej strony on sie nie boi Sił Ciemności. On wie, ze są wartości o wiele cenniejsze niz chociazby ta nedzna egzystencja w świecie zywych. To czego on sie boi?! Zwycięstwa Voldemorta nad Harrym? Hm, moze. To by oznaczało ostateczne zwycięstwo Czarnej Magii. Zgodnie z przepowiednią.
-------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:27 |