Fred, George I Mapa
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Fred, George I Mapa
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mam pytanie. Problem. Od dawna międlony, ale ostatnio reaktywowany w głowie. Aż założę osobny temat.
Pytanie, a raczej dwa pytanie, brzmią tak: 1. Skąd Fred i George znali hasło do Mapy Huncwotów? 2. Jakim cudem ich uwagi nie przykuł nigdy Peter Petigrew?! Nawet nie mając wiedzy kto zacz musieli zauważyć, że zawsze jest w wierzy Gryffindoru. Że niemal zawsze jest tam gdzie Ron. Prawdę mówiąc uważam to za największy bład JKR. A może nie błąd? Może macie wyjaśnienie? |
![]() ![]() ![]() |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Hm, nie zgadzam się z Wami. Co do Petera mozna to bardzo łatwo wyjasnic. Po pierwsze po mapie przeciez wałesa się tysiące nazwisk, jedno na drugim, więc trudno , żeby uwagę przykuła jedna konkretna osoba, zwłaszcza, jesli ktos nie wie o kim mowa, a nazwisko widzi po raz pierwszy w zyciu. Blizniacy uzywali mapy w celu namierzenia tajnych przejsc, i sprawdzenia czy gdzies w poblizu nie ma Filcha, a nie do zerkania, kto siedzi w dormitorium Rona. Ja sie z kolei dziwie, czemu Harry nie zauwazyl wczesniej, ze jest z nimi Peter Pettigrew. Przeciez uzywal nieraz mapy w obecnosci Rona. Chyba, ze Parszywek wtedy zniknął, bo byl taki okres, ze udał własna smierc, uciekł do chatki Hagrida cos tam, bla bla. Tu sie moge mylic, nie pamietam dokladnie.
Ale hasło do mapy? 'Przysiegam uroczyscie, ze knuje cos niedobrego?' To jest całe zdanie, nie jedno slowo. Nie mam pojecia, jak i skad oni na to wpadli. Prawda - często robili rozne psoty, ale zeby wyrecytowac nieznaną im formułke słowo w słowo? to jest zastanawiające. -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:29 |