Jezyki, j.angielski,niemiecki...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jezyki, j.angielski,niemiecki...
Fraar |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
czy znacie jakies jezyki oprocz polskiego,czy uczycie sie jakiegos?
Ja ucze sie niemieckiego poniewarz chce wyjechac do niemiec pracowac,i jeszcze ucze sie angielskiego. -------------------- cze wam wszystkim lp rulez
|
![]() ![]() ![]() |
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Ja się uczę francuskiego już dwa lata i zapewniam Cię - nic strasznego (: (chociaż ja - nic chwaląc się - mam talent do języków, więc może dla mnie to nic strasznego, a dla innych koszmar). Gramatyka jest dosyć trudna, wymowa także, ale dla mnie nauka przez te ostatnie dwa lata to była sama przyjemność i zero stresu. Ładny język i przydatny, aczkolwiek ja nie zamierzam wiązać z nim przyszłości. Za rok celuję w filologię angielską i hiszpańską. W zależności, gdzie się najpierw dostanę, to od drugiego lub trzeciego roku robię drugi kierunek (angielski lub hiszpański). Wielkie plany i mam nadzieję, że wypalą ;>
Co do hiszpańskiego - popieram hymny na jego cześć. Zakochałam się i jak widać powyżej zamierzam studiować. Muzyka dla uszu. Niemieckiego nie uczę się od dwóch lat (czyli skończenia gimnazjum) i kompletnie nic nie pamiętam. Mała szkoda, bo żywiłam silną awersję dla tego języka, ot, bo tak. Ten post był edytowany przez Yavanna: 29.08.2007 21:17 -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |