mundurek
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
mundurek
karolka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 11.02.2004 Skąd: szczecin Płeć: Kobieta ![]() |
Nosicie do szkoły mundurki? Myślicie, że
to głupi czy fany pomysł?
Ja mam mundurek, ale i tak rzedko w nim chodzę, bo nikt na to nie zwraca uwagi. Ale sądzę, że to nawet dobry pomysł, bo jak nie wiem co mam założyć, to ubieram mundurek. Na początku licealiści się z nas śmiali (mam szkołę wspólnie z liceum), ale przeszło im to[na szczęście ![]() -------------------- Jeśli czsem Polka Panu Bogu się uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody!"
Henryk Sienkiewicz WEJDŹ KONIECZNIE ! ! ! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Do lumpeksów nic nie mam (wszystkie ubrania mam z lumpeksów). Pisałem o nich w kontekście tego, że są tanie i że wielu ludziom taniej ubierać w nich dziecko przez cały rok niż co rok kupować nowy mundurek.
QUOTE Ale mi sie podoba obraz uczniow jednakowo ubranych. Trochę głupie, ale od razu stanął mi przed oczami "Rok 1984" czy inny obraz państwa totalitarnego ![]() QUOTE Przemek. To powiem Ci, ze jestem z małego miasteczka i wczesniej chodzilam tu do szkoły. Teraz chodze do LO w powiedzmy, tym większym miescie. I jest o NIEBO lepiej. Nigdzie nie udalo mi sie zaobserwowac takiej nietolerancji, wywyzszania, segregacji ludzi ze względu na ubiór, wygląd, poglądy, JAK WŁAŚNIE W MOIM MIASTECZKU. Tutaj jeden drugiego wytyka palcami.. Mało to.. za wyróżniający Cię z tłumu ubiór możesz nawet wrócić do domu z podbitym okiem. :] A to już nieco inna sprawa - małomiasteczkowa mentalność. Ale i tu mundurki niewiele pomogą. Ubiór jako powód do bicia? To tylko pretekst, nie oszukujmy się. Co zresztą rozumiesz jako wyróżniający się ubiór? Glany + czarna skóra? ![]() QUOTE Oczywiscie, jesli faktycznie mundurek ten przypomina wygladem mundurek. Mi by odpowiadała czarna garsonka , biała koszula i krawat. Do tego czarne spodnie. Miodzio. I obuwie dowolne. Ano właśnie, jeśli są ładne, to niech sobie będą. Ale te, które mamy obecnie, to w przerażającej większości coś mundurkopodobnego. Aż szkoda tych dzieci. QUOTE Nie tyle co boli.. po prostu godzi w moj zmysł estetyki. I chyba nie tylko w moj, tak więc nie kłóc sie juz. Okeiii. Zauważę więc jeszcze tylko, że zmysł estetyki to: 1. Kolejny powód do wywyższania się ("Jak ona się bez gustu ubiera...") 2. Częsty frazes mający ukryć nietolerancję ("Nie mam nic do punków, ale takie ubrania i muzyka godzą w mój zmysł estetyki") 3. Rzecz skrajnie subiektywna ("Ja bym się tak nie ubrała, nie podoba mi się") 4. Rzecz zmieniająca się w zależności od miejsca i czasu ("Pięćdziesiąt lat temu bikini było nieprzyzwoite i godziło w zmysł estetyki") Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 08.09.2007 17:28 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |