Klub Luny Lovegood, Temat główny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Klub Luny Lovegood, Temat główny
PrZeMeK Z. |
07.09.2007 20:00
|
the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg |
Dnia 09.09.08 Klub został zamknięty. Nie przyjmujemy nowych zgłoszeń.
Witam wszystkich! Klub Luny Lovegood oficjalnie rusza! Wszystkich chcących zapisać się do tego klubu fanów Luny proszę o wyrażenie owej chęci w poście. Wkrótce usunę posty ze zgłoszeniami. Loga do sygnaturek: http://img402.imageshack.us/img402/8498/luna5pc4.png http://img57.imageshack.us/img57/2093/luna7ey1.png http://img112.imageshack.us/img112/6043/luna8wd4.png http://img73.imageshack.us/img73/4025/luna9lh6.png http://img57.imageshack.us/img57/4113/luna4apb1.png Specjalne podziękowania dla Hazel za loga Klubu! Lista członków KLL: - PrZeMeK Z. - Aylet - Ramzes - Em - Kit fan - Zeti - Pomylunka - kObra. - hiob27 - solve - Hazel - Windykatorka - Harolcia - Matips - kaszolka14 - jolinek - Hermiona1900 - horror_kitty - Miętówka - Toujours_Pur - Avadakedaver - Zakochana w fantastyce - asiatal - eve - Syriusz_Black - QbaNowy - Nothing_ - aurorka_gryfonka - Madziuś - puszka_po_konserwie - Kaczka - alanek - abstrakcja - BlueTombstone - dragon99919 - POmyluna 111 - sarenka14 - mroffka Regulamin Klubu Luny Lovegood: 1. Członkostwo jest dobrowolne. Członek Klubu może w każdej chwili zrezygnować z niego, ale dobrze byłoby, gdyby powiadomił o tym resztę w tym temacie. 2. Celem Klubu jest dyskutowanie o Lunie Lovegood jako postaci i osobie (tak o jej jasnych, jak i ciemnych stronach), wymienianie się rysunkami i opowiadaniami związanymi z Luną, a także organizowanie gier i konkursów związanych z tą postacią. 3. Aby dołączyć do Klubu, należy umieścić w swojej sygnaturze logo Klubu, ogłosić to napisem w sygnaturze lub zasygnalizować przynależność w avatarze. 4. Klub jest otwarty - dyskutować mogą tu również ludzie spoza Klubu, jeśli mają na to ochotę. Udział w konkursach jest jednak zarezerwowany wyłącznie dla należących do Klubu. 5. Członek Klubu zobowiązuje się nie zbaczać zanadto w kierunku dyskusji niezwiązanych z Luną, a także nie odmawiać nigdy nikomu wyjaśnień, jak wstąpić do Klubu. 6. Przynależność do Klubu nie wyklucza członkostwa w innych klubach, np. The Snapers. 7. Konkursy pojawiać się będą co jakiś czas, ale niezbyt często (zależnie od mojego wolnego czasu i Waszego zaangażowania). Zwycięzca nagradzany będzie w jakiś możliwy do zrealizowania sposób (np. dodatkowe punkty dla domu zwycięzcy). Każdy konkurs będzie miał termin, po którym nastąpi ogłoszenie wyników. 8. Członek KLL, który nie będzie się udzielał w tematach Klubu przez ponad miesiąc, otrzyma ostrzeżenie. Jeśli nie będzie się udzielał przez dalszy miesiąc, to nie widzę powodu, dla którego miałby nadal być członkiem Klubu. 9. Reszta w praniu. Pozdrawiam, Przemek Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 09.09.2008 18:29 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Kit_fan |
12.09.2007 21:58
|
Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta |
Luna… to było dla mnie zupełne zaskoczenie, gdy czytałam piąty tom. Nie spodziewałam się, że żyją jeszcze na tym świecie tak intrygujące i pociągające charaktery (nawet, jeśli istnieją tylko w wyobraźni Jo Rowling ).
Polubiłam ją od razu, już podczas podróży do Hogwartu, kiedy to spotkała po raz pierwszy Harry`ego i resztę. Normalnie mnie rozwaliła. Te jej rewelacyjne wypowiedzi, totalne opanowanie w każdej sytuacji. Podobało mi się to, że nie przejmowała się opiniami innych ludzi, przyjmowała ze stoickim spokojem, gdy prawie wszyscy wołali na nią „Pomyluna!”. Ta dziewczyna po prostu potrafi być prawdziwym przyjacielem, nie opuści nikogo w potrzebie, w ministerstwie udowodniła, że jest bardzo odważna i pomysłowa. Było wiele momentów w książce, kiedy marzyłam, by mieć tak wspaniałą koleżankę. Przy niej nie można się nudzić, znajdzie wyjście z każdej sytuacji. Lovegood jest the best!! Jeśli chodzi o postać Luny w ekranizacji „Zakonu Feniksa”, to nie zawiodłam się. Evanna Lynch była jednym z niewielu pozytywnych aspektów w całym filmie. Świetnie odegrała dziwaczny, ale niezwykle oryginalny charakter Krukonki. Co prawda nie słyszałam prawdziwego głosu Evanny, bo trafiłam na wersję zdubbingowaną, ale jak zauważyliście, ta Delfina Zielińska rewelacyjnie wywiązała się ze swojego zadania, mnie także zauroczył ten rozmarzony, magnetyczny głos. Przypomina mi się pewna scena z filmu, kiedy po przyjeździe do Hogsmeade nasi bohaterowie wsiadają do powozu i Hermiona przedstawia wszystkim Lunę (całkowicie inaczej, jak w książce!!! ), a ona patrzy na nich tymi wielkimi oczami i jak gdyby nigdy nic, mówi: ”Głodna jestem. Zjadłabym budyń”. Normalnie rewelka! -------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
członkini Klubu Luny Lovegood |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:30 |