Fobie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Fobie
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Macie jakieś lęki?
U mnie największą fobią jest ichtiofobia i ochlofobia. I coś co przeważnie śmieszy ludzi - koulrofobia. Ludziom się dziwią, że jak można bać się niektórych rzeczy, np. pięknych kobiet, czy instrumentów które przypominają członka, ale nie zdają sobie sprawy jak uciążliwe i niekiedy ośmieszające może to być. Ten post był edytowany przez kObra.: 25.06.2007 00:10 -------------------- she wolf.
|
![]() ![]() ![]() |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja osobiscie chyba nie mam zadnych fobii, tzn:
-Nie nawidzilem jak ktos lamal styropian, ale chcialem to zmienic i zdecydowalem, ze sie przelamie. Zaczolem samemu lamac styropian. Po pewnym czasie sie przyzwyczailem. -Nastepnie przyszedl czas na pozbycie sie fobii zwiazenj z dotykaniem brudnych naczyn. Np zawsze chetnie wyjmowalem czyste naczynia ze zmywarki, ale wkladac brudne - koszmar, ale dalem rade - urzadzilem zabawe w bablanie sie w resztkach po posilku i teraz juz nie mam zastrzezen. -Zostala mi jeszcze jedna fobia. Jest bardzo skomplikowana i dziala tylko w jednym miejscu, a mianowicie u mojej babci na klatce schodowej. Otoz moja babcia mieszka w Krakowie na 1 pietrze. Fobia daje o sobie znac jak tylko otworze drzwi wejsciowe do bloku i zaczynam wchodzic po schodach. "Wiem", ze w momenci gdy drzwi trzasna (zamkna sie) "nie moge" znajdowac sie na schodach - jedynie na polpietrze mi wolno, bo inaczej cos sie zlego stanie. Nie jest to zbyt uciazliwe, poprostu jak tylko otworze drzwi, spieprzam do babci <lol>, a jak np niose cos ciezkiego to zatrzymuje sie na dolnym polpietrze do czasu az drzwi sie zamkna, a jak mi sie czasem zapomni, to sekunde przed zamknieciem podskakuje w powietrze - drzwi zamykaja sie, a moje nogi nie dotykaja schodow... - Ale jestem pokrecony... ![]() P.S. - Kobra, jesli to co opisalas jest prawda (odnosnie zamykania drzwi etc.) to Ci wspolczuje i radze porozmawiac z osoba, ktora sie zajmuje fobiami. Znam osoby, ktore byly w identycznej sytuacji jak Twoja. Teraz juz maja sie lepiej. Pamietaj tylko o jednym - zadna z fobii nie jest normalna! I nigdy nie powinna byc traktowana jako cos normalnego. Nigdy sie nie staraj do tego przyzwyczaic. -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 14:40 |