[kll] Konkursy, Tylko dla członków Klubu!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[kll] Konkursy, Tylko dla członków Klubu!
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Temat przeznaczony jest na konkursy. Krótki regulamin:
1. W konkursach mogą brać udział TYLKO członkowie KLL. 2. Każdy konkurs ma wyznaczone zasady. Niewypełnienie którejś z nich dyskwalifikuje pracę. 3. Każdy konkurs ma wyznaczoną datę nadsyłania prac oraz datę ogłoszenia wyników. Praca przysłana po terminie nie zostanie uwzględniona. 4. Udział w konkursach nie jest obowiązkowy. 5. Nagrodą za zwycięstwo (zajęcie pierwszego miejsca) będą punkty dla domu zwycięzcy, chyba, że w poście z konkursem będzie podana jakaś inna nagroda. 6. Reszta, tradycyjnie, w praniu. Wszelkie pytania proszę zgłaszać tutaj, w tym temacie. KONKURS PIERWSZY Czas na pierwszy konkurs! Wymyślcie magiczne stworzenie. Może być dowolnie zakręcone i dowolnie zabawne. Wykażcie się wyobraźnią godną Luny Lovegood! Zasady: - wykonaj rysunek dowolną techniką (szkic ołówkiem, obraz, rysunek w Paintcie, kolaż z fragmentów zdjęć, praca w programie graficznym itp.) - do rysunku dołącz krótki opis zwierzęcia zawierający jego nazwę, opis zachowań i ciekawostki na jego temat - prace należy przesłać do mnie na PM do 24.09.07. Prace nadesłane po tym dniu nie będą sprawdzane - ogłoszenie wyników nastapi do 29.09.07 - w temacie PM proszę wpisać "KONKURS" - ułatwi mi to pracę Miłej rywalizacji! Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 19.09.2007 18:08 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Trochę bez sensu. Przecież wysyłając pracę na konkurs trzeba liczyć się z tym, że będzie ona zaprezentowana, chociażby jako praca wygrywająca. Na przykład, tak jak mówiłeś, wahałeś się pomiędzy moją pracą a pracą Hermiony1900, co by było gdybyś wybrał pracę Hermiony? Przecież ona nie zgadza się na publikację. Z pracą wygrywającą sytuacja jest trochę inna, w końcu zwycięstwem każdy lubi się pochwalić. QUOTE Z drugiej strony, takie wyróżnianie jednej pracy bez pokazywania innych podważa trochę obiektywność oceny. Myślę, że dobrze by było, gdyby konkursy odbywały się na takiej zasadzie, jak wszystkie inne konkursy na tym forum - uczestnicy wklejają lub przesyłają swoje prace, potem następuje czas na głosowanie, w którym biorą udział wszyscy forumowicze (lub w tym przypadku członkowie klubu), następuje podliczenie głosów i ogłoszenie wyników. Wtedy wszyscy wiedzą, która praca najbardziej się podobała i dlaczego. Racja. Mogą wtedy powstać podejrzenia o ewentualny plagiat, ale zgadzam się z pomysłem. Tylko że, jesli chodzi o ocenianie prac konkursowych przez wszystkich z KLL, są dwa problemy: 1. Nie ma możliwości, by powstrzymać kogoś przed zagłosowaniem na siebie 2. Aktywnych jest zasadniczo 5-6 członków Klubu. Większość bywa na forum sporadycznie, o ile w ogóle. Może to rzutować na wyniki. Od następnego konkursu. Podejrzewam, że zorganizuję go w kolejny weekend (nie ten, tylko następny). -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 21:49 |