[film] Pasja, bezsensowna jatka czy film z przesłaniem
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[film] Pasja, bezsensowna jatka czy film z przesłaniem
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sprawdziłem forum i nie znalazłem takiego tematu, a chciałem o tym pogadać i poznać wasze opinie. No właśnie, czy film "Pasja" to dla was realistyczne ukazanie poświęcenia Jezusa i film o miłości czy bezsensowna, krwawa jatka. I jeszcze jedno hasło-pytanie
Gibson - psychopata czy genialny reżyser ![]() |
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Według mnie przesadził - i to ostro... może widzimy to w innym świetle, ale czy takie filmy powinny byc takie brutalne? Powinny pokazywac mękę Chrystusa, ale bez lekkiej przesady... Ano właśnie - mówisz o przesadzie, a Gibson chciał właśnie wstrząsnąć tym, że przesady nie ma. Kiedy myślimy o Męce Pańskiej, wyobrażamy sobie niby te brutalne sceny, ale jakieś takie ułagodzone i "grzeczniejsze". No tak, był ubiczowany, ale przecież tylko parę razów batem dostał. No wisiał na krzyżu, ale był na nim czyściutki i z wyrazem uniesienia na twarzy. Może właśnie dlatego raz warto było zobaczyć to tak naturalistycznie? Żeby uświadomić sobie, jak bardzo Chrystus cierpiał. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:42 |