Krótka charakterystyka Domów Hogwartu, Hogwart, Durmstrang, Beauxbatons
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Krótka charakterystyka Domów Hogwartu, Hogwart, Durmstrang, Beauxbatons
Zeti |
20.10.2007 13:16
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
Proponuję pierwszą dyskusję mającą wyłonić wszystkie cechy domów razem z przykładami. I proponuję coś takiego: Członek domu może napisać jedynie negatywną cechę swojego domu, członkowie innych domów powinni dodać pozytywne.
Ten post był edytowany przez Zeti: 03.11.2007 22:27 -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
kObra. |
13.11.2007 18:37
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta |
Hm. Masz rację z tymi Gryfonami i z tym heroizmem z ich strony. Jakby na siłę i na pokaz musieli pokazać innym, że oni są odważni etc.
Drażni mnie, to że domy zostały przedstawione właśnie w jakieś typowe dla siebie cechy. Jestem pewna, że Ślizgoni tak jak napisałaś, troszczą się o siebie itd. Dla SIEBIE są przyjźnie nastawieni itd., a to że ich sposób działania dla niektórych jest niezgodny z obowiązującymi normami, to swoją drogą. W książkach mamy do czynienia z postaciami, które tylko i wyłącznie Rowling nam przedstawiła. Nie wierzę że wszyscy Ślizgoni są typowami chamami i wulgarnymi wyrostkami. Tak samo jak nie wierzę, że wszyscy Gryfoni mają chęć wykazywania się bohaterskimi czynami. I tak samo nie wierzę że w Puchoni są fajtłapami i nic nie potrafiącymi gapami. Najmniej chyba zostali przedstawieni Krukoni. Skąd mamy pewność, że rzeczywiście są tam sami intelidżent pipul, etc.? -------------------- she wolf.
|
Hannah_Wilson |
13.11.2007 18:50
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 186 Dołączył: 26.10.2007 Skąd: Z Antykwariatu ze starymi mapami. Płeć: Kobieta |
No Ślizgoni z reguły są wredni ;p Weźmy np. Dracona Malfoya, on wyzywał od szlam itd. Czy mam rozuymiec że teraz będę tepiona za moją sygnaturkę? No poprostu tak mi sie rymowło. Nie wskazuje na nikogo palcem! Jesli to kogos dotknęło (zwykłe poczucie humoru) To przepraszam!
-------------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:47 |