Krótka charakterystyka Domów Hogwartu, Hogwart, Durmstrang, Beauxbatons
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Krótka charakterystyka Domów Hogwartu, Hogwart, Durmstrang, Beauxbatons
Zeti |
20.10.2007 13:16
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
Proponuję pierwszą dyskusję mającą wyłonić wszystkie cechy domów razem z przykładami. I proponuję coś takiego: Członek domu może napisać jedynie negatywną cechę swojego domu, członkowie innych domów powinni dodać pozytywne.
Ten post był edytowany przez Zeti: 03.11.2007 22:27 -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
13.11.2007 19:06
|
Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna |
Dopiero po chwili się domyśliłem, że Matips się ustosunkował do mojego postu ostatnio mam wolny zapłon
Wiem, że to wyjątki. Dlatego mnie trochę to właśnie drażni w tych książkach. Że Rowling nie wyszła poza te stereotypy i ukazała tak jednoznaczne postaci pod względem charakteru, które zostały przydzielone do domów. Owszem zapewne ogólnie to właśnie tak uczniowie byli dzieleni. Ale dla mnie to to jest zbyt wyraźny podział na czarne i białe. Brak szarości... Poza tym Rowling opisała niewielki wycinek uczniów. Przez sześć tomów ile osób przewinęło się przez Hogwart? Licząc, że około 10 osób na rok (tak było w roczniku Harry'ego) to mamy 480 osób. Wiadomości mamy o...jednej dwunastej tego? -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Hannah_Wilson |
13.11.2007 21:09
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 186 Dołączył: 26.10.2007 Skąd: Z Antykwariatu ze starymi mapami. Płeć: Kobieta |
Myslę że gdyby pani Rowling opisała w książkach wszytskich uczniów to nikt nie mógł by sie w tym połapać ;p przeciez Hogwart to.... no dużo osób....
-------------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 19:51 |