Słowa, Słowa, Słowa, Czyli wasze językowe fascynacje
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Słowa, Słowa, Słowa, Czyli wasze językowe fascynacje
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Taki dziwny temat.
Jakie słowa lub zwroty lubicie, bo podoba wam się ich brzmienie/pisownia? Jakich słów nie cierpicie, bo brzmią/wyglądają dla was okropnie? Jestem pewien, że macie takie sypatie i antypatie. Podzielcie się nimi! Ja na przykład uwielbiam wszelkie słowa z literami Ł i SZ/Ż/RZ. Łyżka, gładki, szelest, łodyga... Nie cierpię zaś dzielenia wyrazu "albo". Jak mi podczas pisania na końcu strony wyjdzie takie al-bo, od razu przerabiam. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja uwielbiam takie typowo polskie: chrząszcz, źdźbło, drzazga. Ale od jakiegoś czasu zdecydowanie króluje dżdżownica. Stwierdziłem, że ktoś, kto wymyślił tę nazwę miał nieźle zawiane we łbie (tak wiem, że to od dżdżu, ale to też musiał ktoś wymyślić
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:50 |