Sposób Na Rodzeństwo, czyli jak wytrzymac z bratem/siostrą?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Sposób Na Rodzeństwo, czyli jak wytrzymac z bratem/siostrą?
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem, czy był taki temat - zaryzykuję...
Już od dawien dawna jednym z moich największych problemów był mój młodszy brat. No normalnie wytrzymać z nim nie idzie...a że jest młodszy, rodzice zawsze trzymają jego stronę. Bo to on młodszy, bo mało jeszcze rzeczy rozumie, bo to, bo tamto... Jeśli wiecie, jak wytrzymać z np. młodszym bratem, to bardzo proszę o jakieś porady. Bo ja go prędzej czy później przez okno wywalę ze złości. Dodam, ze sytuacja jest poważna - niedawno przeczytał mój pamiętnik (!!!), a rodzice nic...no i mnie od tamtej pory szantażuje, ze coś powie tej i tej osobie ![]() ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
![]() ![]() ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(jestie @ 23.11.2007 14:59) To się da zrobić... W zasadzie, przedwczoraj dałam mu wykład o potrzebie zachowywania czystości w każdym pomieszczeniu. Słuchał uważnie, z wyraźnym zainteresowaniem, potakiwał i powiedział, że sie postara (nie pierwszy już raz), tylko że mam mu przypominać, bo on nie pamięta. Wtedy na pewno wziął to do siebie, ale następnego dnia nic się nie zmieniło. Faktem jest, że to mi najbardziej przeszkadza jego sposób bycia i muszę przyznać, ze niektórym on zupełnie nie zawadza... może mówią tak z grzeczności, ale na pewno brat dba o pozory w obecności innych. Pierwsze co przyszło mi na myśl, czytając pytanie jestie, to taki obrazek: siedzi obok mnie znajomy/a, a z pokoju obok dobiegają jakieś okrzyki lub monolog. Osoba ta patrzy na mnie ze zdziwieniem, zakłopotaniem i pyta czy mój brat imprezę u siebie robi. Moje zażenowanie nie ma końca, ale tłumaczę cicho, że on tak po prostu ma. Po skonfundowanej minie mojego gościa widzę, że nie bardzo rozumie, więc szybko zmieniam temat. W końcu tak się dzieje praktycznie za każdym razem. -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:20 |