Katon, racjonalizm, irracjonalizm, wiara, nauka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Katon, racjonalizm, irracjonalizm, wiara, nauka
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ja jestem jednak przesądny w kilku sprawach jak przychodzi co do czego. I na myśl, że mam nosić coś co może się przydać kiedy zginę odpowiada mi tylko jedna myśl - to jak kuszenie, żebym zginął. Nie wiem czy nadążacie. Napewno potępicie i słusznie.
|
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Cuda, o których mówisz, są niesprawdzalne. Na tej samej zasadzie musiałbym uwierzyć w UFO, duchy i Faerie - ktoś je przecież do cholery widział, nawet jeśli ja nie. Nie wierzę, bo z doświadczenia wiem, że ludzie łatwo dają się nabrać, mają bujną fantazję lub zwyczajnie kłamią. Gdyby duchy istniały na przykład, byłyby codziennym (nie conocnym) doświadczeniem większości ludzi itp. Są zjawiska niesamowicie rzadkie, które zachodzą tylko w ściśle określonych warunkach, o których istnieniu wie garstka osób i których natura jest nieznana. Wniosek z duchami jest więc raczej nieprzekonujący :] Nie wierzę w duchy, ale tak mi się skojarzyło. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:06 |