On juz nie wróci, Harry (...) Nie może wrócić, Po Insygniach Śmierci
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
On juz nie wróci, Harry (...) Nie może wrócić, Po Insygniach Śmierci
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
ej a kto z Was będzie wyczekiwał w nocy pod sklepem (nie monopolowym) na HPiIŚ?
|
![]() ![]() ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki moim namowom piec osób z mojej klasy przeczytało HP (wraz ze mną daje to sześć osób) i jedna osoba zaczęła czytać, ale nie skończyła. Większość moich kumpli widziało film. Raczej nie spotkałem się teraz z jakąkolwiek formą dyskryminacji z powodu, ze lubię HP. Wraz z moją przyjaciółką sobie omawiamy ciekawostki o DH w czasie przerw, i nikomu to nie przeszkadza. Z resztą w mojej wiosce i w jej okolicach dużo osób czyta HP (o czym świadczy nawet kilkuczęściowy tom piąty HP w bibliotece, który miałem przyjemność gościć u siebie w domu jeszcze w jednym woluminie, w celu porównania ze swoim egzemplarzem. Pani bibliotekarka zamówiła kolejny tom już w twardej oprawie. Jak na razie jest cały.)
Raczej nie pójdę na zabawę o północy. W piątek po południu, albo w sobotę rano udam się do księgarni i zakupie nowy tom, i w zależności od nastroju albo przeczytam go (wnioskując z ilości stron) w około siedem i pół godziny, albo będę się powoli kilka dni delektował rozdziałem po rozdziale... Moi znajomi twierdzą, że jestem jakimś filozofem. Potrafię się wdać w długą dyskusję z nauczycielem na temat tego, ze linia prosta nie istnieje, albo, że obecnie obserwuję u nauczycieli spadek zainteresowania nauczanym przedmiotem. Na takie dysputy nauczyciele zawsze dają się złapać, a najciekawsze są na języku niemieckim, kiedy odpowiadam przy tablicy, bo rozmowa toczy się po niemiecku, i czasami mam trudności z znalezieniem odpowiednich słów. (np. Jak są 'Masajowie' po niemiecku ) Ale ogólnie germanistka mnie rozumie. (no, ale o niektóre potrzebne mi słowa muszę się zapytać nauczycielki w trakcie rozmowy - 'towaroznawstwo' , 'zapotrzebowanie zawodowe') -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:48 |