Metal vs Indie Show
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Metal vs Indie Show
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak dem bedzie kolejnym wyznawcą 'the...' to ja sie przerzucam ostatecznie na andergrandowy black metal z Francji :F
Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 06.03.2008 17:27 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE [metal] -> [wszystko, kazda dobra muzyka] .. meaning? ;> Bo niestety Twój drugi braket nadal niczego nie uściśla, wręcz przeciwnie, zostawiasz sobie jakby taką dyskusyjną furtkę, żeby móc w razie czego powiedzieć, że o ten akurat gatunek nie chodziło, bo to przecież nie jest dobra muzyka. Więc proszę o konkretną odpowiedź, jaka to jest i czy w ogóle możemy mówić o muzyce dobrej, a wtedy pomyślę, czy podany przeze mnie przykład miał w ogóle w Twoich oczach rację bytu. Bo ja osobiście poddaję w wątpliwość, po raz kolejny z resztą w tej dyskusji, istnienie tej metafizycznej, nieludzką ręką stworzonej, ponadczasowej i całkowicie obiektywnej muzycznej prawdy. To tak absurdalne, że aż wydaje mi się całkiem zabawne. -------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Eva @ 06.03.2008 22:04) QUOTE [metal] -> [wszystko, kazda dobra muzyka] .. meaning? ;> Bo niestety Twój drugi braket nadal niczego nie uściśla, wręcz przeciwnie, zostawiasz sobie jakby taką dyskusyjną furtkę, żeby móc w razie czego powiedzieć, że o ten akurat gatunek nie chodziło, bo to przecież nie jest dobra muzyka. Więc proszę o konkretną odpowiedź, jaka to jest i czy w ogóle możemy mówić o muzyce dobrej, a wtedy pomyślę, czy podany przeze mnie przykład miał w ogóle w Twoich oczach rację bytu. Bo ja osobiście poddaję w wątpliwość, po raz kolejny z resztą w tej dyskusji, istnienie tej metafizycznej, nieludzką ręką stworzonej, ponadczasowej i całkowicie obiektywnej muzycznej prawdy. To tak absurdalne, że aż wydaje mi się całkiem zabawne. No właśnie o to chodzi, zeby niczego nie uściślać, klasyfikować, kategoryzować czy szufladkować. Widzieć tylko dobre i złe albumy, piosenki i zespoly a nie gatunki. Mowiac dobre mysle o wartych uwagi, przesluchania i wyrobienia wlasnego zdania, odnalezienia siebie i czegos dla siebie w tym dziele. zas zle to takie, których nie warto słuchać bo nawet szukajać nie można znaleźć tam niczego wartościowego. A z de gustibus non est disputandum mozna sie zgodzic dopiero, wtedy gdy ktos nie jest zaslepionym ignorantem, a swiadomym odbiorca. wtedy moze miec swoj gust, byle tylko byl swiadomy swojego wyboru. a poza tym mysle ze zawsze jest jakis mianownik gustów, który potrafimy wskazać i chociazby dla znalezienia tegoz warto o gustach dystkutowac. poza tym przeciez ludzie egzystujac i przebywajac ze soba wplywaja na siebie i zmieniaja swoje charaktery. nie widze więc rożnicy miedzy tym a dyskutowaniem o gustach. przeciez zabranianie czy unikanie takich dyskusji ogranicza i nie pozwala poznac innych ludzi w takim stopniu w jakim jest to mozliwe. tak naprawde wszystko jest gustem. to co lubisz jeść na śniadanie, to w co się ubierasz, to jak lubisz się wysławiać. to nas okresla i wyraza. i bardzo czesto zmienia sie wlasnie pod wplywem naszych przemyslen czy zewnetrzym wplywem innych ludzi. nie widzę powodu, żeby o tym nie dyskutować. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 06:00 |