Return Of The Future, Czyli
podróże w czasie...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Return Of The Future, Czyli
podróże w czasie...
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdybyście mieli okazje skorzytsać z wechikułu czasu, to po za spisaniem numerów totolotka na najbliższe 10 lat, co byście jeszcze zrobili? Bo ja na przykład jestem wyjątkiem od teorii która mówi że każdy byłby ciekaw jak będzie wygladał itp. - Ja nie chciałbym wiedzieć...
Ten post był edytowany przez Puszczyk: 10.10.2004 21:40 -------------------- ..
![]() |
![]() ![]() ![]() |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zapomniałeś o jednym ważnym słowie Child, samorzutność.
Entropia zwiększa się zawsze, jeśli nie wykonujemy nad danym układem żadnej pracy. W związku z tym cofanie się w czasie byłoby możliwe, wtedy tylko, kiedy w dany układ by zaingerowano (zresztą nie wyobrażam sobie, żeby podróże w czasie byłyby możliwe bez ingerencji w czasoprzestrzeń). Zresztą, jakaś część rozwiązań równania ogólnej teorii względności dopuszcza możliwość cofnięcia się czasoprzestrzeni i daje możliwość spotkanie siebie w wieku, powiedzmy lat pięciu, ale pojawia się tu zbyt wiele paradoksów. Niektórzy fizycy twierdzą, że nie moglibyśmy się przenieść do czasów sprzed naszego życia, bo nie istnieli byśmy w czasoprzestrzeni itp. Jest takich dwóch facetów, którzy znaleźli na to sposób. Stwierdzili oni, że mimo podróży w czasie dany obiekt nie będzie mógł w żaden sposób wpływać na rzeczywistość. Wszystko oparli na zasadach fizyki kwantowej, która każdy obiekt traktuje obiekty jako zbiór fal rozchodzących się w różnych kierunkach czasoprzestrzeni. Usunięcie danego obiektu(zbioru fal) z przeszłości jest możliwe tylko wtedy, gdybyśmy doprowadzili do zespolenia się wysłanych przez dany obiekt fal, a to nie jest w praktyce możliwe. Gdybyśmy chcieli usunąć dany obiekt, musielibyśmy usunąć też wszystkie zmiany jakich ten obiekt dokonał, jego wpływ na inne ciała materialne(zaburzenia grawitacyjne, albo tak zupełnie banalnie: trzeba by było usunąć ruchy powietrza jakie dany obiekt spowodował). Kiedy tych dwóch gości analizowało dalej co się dzieje z taką falą odkryli, że nie ma żadnego konfliktu z teorią Einsteina, nie ma paradoksów, a co za tym idzie najprawdopodobniej osoba odwiedzająca przeszłość zobaczyłaby alternatywną rzeczywistość istniejącą bez niej, a może i bez tych(i tego wszystkiego) z czym kiedykolwiek miała styczność. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 17:31 |