Czy Polacy Darzą Sympatią Inne Narodowości?, Jeśli coś takiego było - out!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Czy Polacy Darzą Sympatią Inne Narodowości?, Jeśli coś takiego było - out!
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Wyczytałam, że Polacy coraz bardziej lubią swoich sąsiadów. (Czechy, Słowacja, etc.) A jeszcze kilkanaście lat temu darzyliśmy ich niechęcią. Nadal jednak najlepiej myślimy o Amerykanach (w rankingu zajmują pierwsze miejsce - 58% ankietowanych).
Najwięcej antypatii wzbudzają w nas Romowie - 60% badanych. Polubiliśmy tych sąsiadów, za którymi tradycyjnie nie przepadaliśmy. W latach '90 Litwini i Niemcy wzbudzali w nas prawie dwa razy więcej uczuć negatywnych niż pozytywnych. Dziś jest zupełnie inaczej. A jak to jest naprawdę? -------------------- she wolf.
|
![]() ![]() ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie ma to jak język "czeski":
szkoła – školičká gówno – hůvenko flaga – šmatička na patičku czakolada - kakaová deska telefon komórkowy – ukradená ceglička denaturat – fioletová napitečka spodnie dresowe – šelestické drehové worečký łódź – duravá lůpinká gimnastyka – zdrvotné vygibaský zegarek – hodinek czapka – nahlávnik chusteczka do nosa – smarková šmatička ękawice bokserskie – mordové rozbijačký gołąb – dachový obsraněc rekin ludojad – lůdkowý pogryzač tygrys – páskovaný pogryzač konserwa – pálcová torturá menel – směrdoucý nágabivač rodak – pivný pohlánač ochroniarz, bramkarz – potencjálný potůrbovnik zając – polný popiěrdáláč autostopowiczka – lodárna motélova podpaska – podmáitéčkova vhládanka W sumie o innych narodowościach, to nie mam ustalonego zdania, bo z żadnym nie Polakiem nie rozmawiałem na tyle długo, żeby jednoznacznie stwierdzić, jaki ma charakter. Ale z tego, co można wywnioskować po obcych politykach, pokazywanych co kilka godzin w wiadomosciach, to Rosjanie są narodem, który sprawia wrażenie silnego, o duzych mozliwościach, ale obecnie straszącego wszystkich wszystkim, od ropy, na prasiej grypie i gazie skończywszy. Z tego, co widać w moich okolicach Ruscy piją jak smoki, a jak nie pija, to zanczy, że udają, że pracuja na budowach, albo na targach. Niemcy, non stop się z nami wykłócają, wypominaja rzeczy spzred lat, jakoś oni za nami nie przepadają, io wzajemnie. Jak byłem na Dolnym Sląsku, widziałem kilkunastu Niemców, zachowujących się jak idioci, skaczących, z jakimiś szczurami w ramionach, w skórach, albo koszulkach z napisami Podolski, Klose. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:54 |