Czy Polacy Darzą Sympatią Inne Narodowości?, Jeśli coś takiego było - out!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Czy Polacy Darzą Sympatią Inne Narodowości?, Jeśli coś takiego było - out!
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Wyczytałam, że Polacy coraz bardziej lubią swoich sąsiadów. (Czechy, Słowacja, etc.) A jeszcze kilkanaście lat temu darzyliśmy ich niechęcią. Nadal jednak najlepiej myślimy o Amerykanach (w rankingu zajmują pierwsze miejsce - 58% ankietowanych).
Najwięcej antypatii wzbudzają w nas Romowie - 60% badanych. Polubiliśmy tych sąsiadów, za którymi tradycyjnie nie przepadaliśmy. W latach '90 Litwini i Niemcy wzbudzali w nas prawie dwa razy więcej uczuć negatywnych niż pozytywnych. Dziś jest zupełnie inaczej. A jak to jest naprawdę? -------------------- she wolf.
|
![]() ![]() ![]() |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Z tą głupotą Amerykanów, to nie zawsze jest stereotyp, co ilustruje np. TEN film. Ale wiadomo, że to są tylko przypadki, jedna osoba nie może przedstawiać poziomu inteligencji całego narodu. Choć szczerze mówiąc, nieraz się spotkałam na necie z filmami, czy artykułami opisującymi tak skrajne przypadki debilizmu mieszkańców tego kraju, że sama nie wiem, co mam o nich myśleć. Czesi. Hmm, język rzeczywiście mają śmieszny, ale ogólnie naród w porządku, nic do nich nie mam. A piwo rzeczywiście mają smaczne
![]() Kiedyś byłam na wymianie we Francji, to przyznam, młodzież jest tam niezwykle sympatyczna i życzliwie do wszystkich nastawiona. Mili ludzie, naprawdę. Wiedzę o Rosjanach, czy Niemcach opieram niestety tylko na głębokich stereotypach i wiedzy historycznej, zwłaszcza XXw. Także podchodzę do nich z nieuzasadnioną niechęcią, bo tak jak Przemek powiedział, ja również nie znam nikogo z tych narodowości i nie mogę rzetelnie ich ocenić. Poza tym bardzo nie podoba mi się język niemiecki ![]() Jednak ogólnie, tak jak Aylet wspomniała, nic do nikogo nie mam. Nie jest dla mnie ważne z jakiego narodu dany człowiek pochodzi. -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:16 |