Nastolatki a historia, (wydzielone)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Nastolatki a historia, (wydzielone)
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...u.html?skad=rss
AAAAAAAAAAAAAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAH GODNE -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
filizanka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 10.05.2008 Skąd: z kałuży Płeć: Kobieta ![]() |
To zdjęcie to żaden szok. Może niektórzy nie zdają sobie sprawy, ale tak jest ciągle. Koleżanki usadowiły się (mniej oryginalnie) na łóżkach i zdjęcie z góry, usta ułożone w buziaka. Super, nie?
Jak byłam w Majdanku, jedyne, co mi chodziło po głowie, to wydostać się stamtąd, jak najszybciej! Miejsce dla masochistów. Przechodzenie przez komory gazowe?! Tam tak okropnie czuć śmierć. I ja nie rozumiem, po co to. Mi wystarczają medaliony i - jak wspomniał Avada - wyobraźnia. -------------------- I've been so lucky, I am the girl with golden hair
I wanna sing it out to everybody What a joy, what a life, what a chance! |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(filizanka @ 16.09.2008 20:59) Nie. To nadal jest szok. To, że takie przypadki nie są odosobnione nie oznacza, że mamy to zbagatelizować i przejść nad tym do porządku dziennego. Debilizm to nie kłamstwo - powtarzany tysiąc razy nie stanie się normalnością. I nawet postępujące przyzwolenie społeczne i coraz mniejsza świadomość ludzi tego tak szybko nie zmienią (a wierzę, że nie zmienią tego nigdy). Poza tym fakt, że to właśnie nie są przypadki okazjonalne jedynie ten szok pogłębia. Gdzie leży wina? Oświata i opiekunowie? Odpowiedź najprostsza i chyba najbliższa prawdy. Post Evy zresztą wiele w tej kwestii wyjaśnia. Ja sam pamiętam, że ze szkoły wiedzę na temat II wojny światowej wyniosłem znikomą. Więc gdzie jakakolwiek świadomość, tożsamość, chwila refleksji? Pozostaje mieć nadzieję, że to w wielu wypadkach będą wyłącznie szczeniackie wygłupy (vide post Katona), choć ludzka znieczulica nie nastraja optymistycznie. Ja sam nie byłem w żadnym obozie koncentracyjnym ani pracy. Jakoś tak wyszło, ale w końcu trzeba będzie pojechać. Oświęcim nie tak bardzo daleko, a dla kogoś nazywającego się samozwańczo historykiem z zamiłowania, nie być w takim miejscu to trochę wstyd. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:38 |