Nastolatki a historia, (wydzielone)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Nastolatki a historia, (wydzielone)
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...u.html?skad=rss
AAAAAAAAAAAAAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAH GODNE -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Inna sprawa, ze takie rzeczy powinno sie wynosic z domu. Wlasciwie wymaga sie od szkoly by wychowywala, ale niektorzy rodzice potrafia miec pretensje tez o to, ze szkola nie odwala za nich ich wlasnej roboty. Wina nie lezy tylko po jednej ze stron, wina nie lezy tez po stronie tej glupiej dziewczyny, bo jej glupota tez powinna byc w jakis sposob przez doroslych kontrolowana. A ze nie wszyscy maja takie szczescie jak ja, ze maja w domu mame historyczke i prababcie sybiraczke.
-------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Eva @ 17.09.2008 17:20) Inna sprawa, ze takie rzeczy powinno sie wynosic z domu. Wlasciwie wymaga sie od szkoly by wychowywala, ale niektorzy rodzice potrafia miec pretensje tez o to, ze szkola nie odwala za nich ich wlasnej roboty. Wina nie lezy tylko po jednej ze stron, wina nie lezy tez po stronie tej glupiej dziewczyny, bo jej glupota tez powinna byc w jakis sposob przez doroslych kontrolowana. A ze nie wszyscy maja takie szczescie jak ja, ze maja w domu mame historyczke i prababcie sybiraczke. Otóż to. Nie pamiętam w ogóle takiego okresu w swoim życiu, żebym nie wiedziała co to wojna, obozy i tak dalej. W wieku lat zaledwie kilku - na pewno zanim poszłam do szkoły - oglądałam już "Ptaki ptakom" i "Zapamiętaj imię swoje", leciało w telewizji, a to czego nie rozumiałam, dopowiedzieli mi rodzice, którzy zresztą odpilnowali te filmy specjalnie po to, żebym je obejrzała. Zresztą, "Czterej pancerni i pies" lecieli w każdą niedzielę... Czasy się zmieniają, fakt. Dzisiaj mój syn nie rozumie dowcipów o Jurandzie ze Spychowa, a J23 to dla niego nazwa batonika. Ale kiedy orzekł, że "Kamienie na szaniec" to jakieś bzdury, dostałam takiego szału, że aż się zainteresował. Nie widzę potrzeby epatowania dzieci okrucieństwami holocaustu, ale pewne rzeczy powinny wiedzieć. Przy okazji, polecam "Pamiętnik jasnowidza", jeśli kto nie czytał. Dość nietypowa książka, ale wstrząsająca. "Malowanego ptaka" polecić się nie odważę, bo sama po tej książce wiele bezsennych nocy spędziłam, bojąc się koszmarów. Jednakowoż takie na przykład "Dymy nad Birkenau" były kiedyś lekturą szkolną... Ciekawe, czy są nadal. Albo taki "Dom lalek"... Czy "Dziennik Anny Frank". Ja Wam temat pociachałem, jakby się ktoś pytał. Kosą przez bebechy. Wybacz, że się wciąłem w post, Owco. Przemek -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:39 |